pardubice.eu (Pardubice)
Z regionů  |  09.05.2019 00:00:00

Pardubice: Parkovné se od příštího týdne začne měnit

3.5.2019 | Druhý květnový týden přinese avizované změny v parkování. Celkem jednaosmdesát parkovacích automatů na území Pardubic bude postupně přeprogramováno a označeno novým ceníkem. Vzhledem k tomu, že instalaci nového softwaru u všech přístrojů není po technické stránce možné zvládnout během jednoho dne, ceny parkovného se budou v rámci onoho týdne na různých místech lišit.

město - letecký

„Technici jednotlivých firem, od kterých má město automaty zakoupené, musí každý přístroj fyzicky navštívit, přehrát v něm stávající software a následně otestovat jeho funkčnost a správné nastavení. Může se tedy stát, že na některých automatech bude uvedeno parkovné podle nového ceníku, jinde bude veřejnost parkovat za ceny stávajícího režimu, vždy je třeba řídit se ceníkem uvedeným na daném automatu,“ vysvětluje náměstek pro dopravu Petr Kvaš s tím, že jednotlivé parkovací automaty budou průběžně přeprogramovány v týdnu od 6. května a od pondělí 13. května budou nové ceny parkovného spolu s přelepením ceníků již platné na všech jednaosmdesáti přístrojích, a to včetně SMS plateb.

Nový parkovací režim by se měl následně projevit i v obsazenosti záchytného parkoviště v Masarykových kasárnách, která nabízejí téměř 400 parkovacích míst. „Masarykova kasárna jsou pro město takovým testem, zda má tento způsob parkování v Pardubicích vůbec šanci. Uvidíme, jak se záchytné parkoviště osvědčí po spuštění nového parkovacího režimu. Spolu s úpravou parkovného se jedná o systémové opatření, jehož účinnost bude možné vyhodnotit nejdříve po půl roce, nikoli po měsíci fungování. Jakmile provedeme podrobnou analýzu, budeme moci na základě získaných dat nastavené parametry přizpůsobovat potřebám obyvatel a návštěvníků města. Je však nezbytné dát veřejnosti čas, aby si na úpravy, jejichž cílem je zajistit funkčnost parkovacích zón, zvykla a změnila své dopravní chování,“ dodává náměstek Kvaš, podle kterého je nutné znát také strukturu uživatelů záchytného parkoviště a až na jejím základě provádět další změny, jako například posílení spojů MHD. Aby se záchytné parkoviště v areálu kasáren dostalo do povědomí co nejširšího okruhu potenciálních zákazníků, bude navíc v blízké době zakresleno také do mapových podkladů a doplněno bude také dopravní značení.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688