Eva Jurčíková (Vaše Nároky.cz)
Pojištění  |  02.05.2019 14:55:48

Za chybu traktoristy pykal nejen zničeným autem, ale také výrazně sníženým odškodněním od pojišťovny. Získat 49 000 Kč pomohl až právník a přes 5 let čekání

 

Panu Františkovi do luxusního automobilu značky Rover 75 naboural při couvání traktor. Přestože byl hned na místě nehody sepsán záznam o nehodě a telefonicky byla kontaktována pojišťovna viníka, pan František se od pojišťovny dočkal pouze třetiny ze skutečné ceny. Na částku 49 000 si pan František musel počkat přes 5 let

Pan František byl zcela jistě překvapen, když do jeho zaparkovaného automobilu značky Rover 75 v květnu roku 2013 při couvání naboural řidič traktoru. K nehodě nebyla přivolána policie, ale byl sepsán záznam o nehodě a poškozený ihned telefonicky kontaktoval pojišťovnu viníka.  

Protože si pan František nemohl dovolit být bez automobilu, byl si nucen náhradní vozidlo půjčit z autopůjčovny. Současně s tím začal také shánět náhradní díly k poškozenému osobnímu automobilu. „Zapůjčil jsem si jiné auto a začal řešit opravu. Jelikož se jedná o vůz Rover 75, jsou ceny dílů vyšší a lhůta dodání dlouhá. Řešil jsem to dovozem z Anglie,“ dodává poškozený. 

I přestože se jedná o automobil, k němuž se náhradní díly shánějí obtížně a nejsou nejlevnější, z výpočtu pojišťovny ohledně pojistného plnění vyplývá, že počítala asi s třetinovou cenou náhradních dílů, než je cena běžná. Spočítala tedy škodu na 20 766 + 10 000 za půjčení auta, kde panu Františkovi uznala zapůjčení vozidla pouze na 10 kalendářních dní, tedy vůbec nepočítala s delší dobou dodání.Pojišťovna uznala pouze 10 dní na zapůjčení auta, realita byla třicet. Nechal jsem vypracovat znalecký posudek, ten vypovídá o 3x takové ceně náhradních dílů, než bylo pojišťovnou uznáno a doba opravy minimálně 20 dní,“ doplňuje pan František. 

Pan František se proti tomuto rozhodnutí pojišťovny bránil a odvolával celkem tři krát. I přes vypracovaný znalecký posudek však pojišťovna vždy dospěla ke stejnému závěru a trvala na původním výpočtu škodné události. Tato komunikace trvala přes 2 měsíce, nakonec panu Františkovi nezbylo nic jiného než kontaktovat právníka. „Nárok poškozeného je na základě doloženého znaleckého posudku oprávněný. Budeme požadovat dorovnání pojistného plnění v hodnotě 75 954 ,“ komentuje zastupující právník ze společnosti Vaše nároky.cz. 

„V jednání se mnou jako klientem byla pojišťovna absolutně neochotná a arogantní. Nezajímal je můj názor ani argumenty. Předložený znalecký posudek smetli ze stolu. Neustále si jenom prosazovali svůj názor,“ vyjádřil se pan František ohledně komunikace s pojišťovnou.  

Celý případ díky neústupnosti pojišťovny dospěl až ke zdlouhavému soudnímu sporu, který trval od roku 2014 a skončil začátkem roku 2019. Klientovi byla na základě nového znaleckého posudku přiznána částka 49 000 . Pojišťovna nakonec musela zaplatit nejen panu Františkovi za zničený automobil, ale i náhradu nákladů na řízení. 

Společnost Vaše nároky.cz

pomáhá občanům získat finanční odškodnění, na které mají nárok v případě, že se stali obětí nepoctivého a nekalého jednání obchodníků, institucí či státu. Služby společnosti jsou nastaveny pro oboustrannou spokojenost tak, že za ně klient neplatí žádné poplatky a jedinou odměnou pro společnost je provize ze získané částky do maximální výše 25 % pouze v případě vyhraného sporu. Se společností Vaše nároky.cz tedy klient nic neriskuje, nic neztratí a může jen získat. Portfolio oblastí odškodnění, které společnost za klienty řeší, je opravdu široké, od kompenzace za zpožděný let, přes nevyplacenou mzdu, krácení pojistného plnění či reklamaci dovolené, až po náhradu škody za pochybení lékaře.

Více informací na: www.vasenaroky.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Pojištění:

Čt 16:50  Dvě aktuality z pojištění vozidel v Polsku a Estonsku OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)
Čt 12:31  Kdo se stal novým generálním ředitelem společnosti Credendo? OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688