Patria (Patria Finance)
Investice  |  29.04.2019 11:03:57

Když vám všichni radí, abyste nakupovali Amazon...


Marketwatch poukazuje na to, že podle průzkumu společnosti FactSet nyní všech 45 analytiků pokrývajících akcie Amazonu doporučuje jejich nákup. „Na Wall Street existuje jedno úsloví, které říká, že pokud všichni kráčí jedním směrem, je lepší vydat se směrem opačným. A známý ekonom John Maynard Keynes údajně tvrdil, že hlavním principem investování je jít proti všeobecně uznávanému názoru. Pokud jsou totiž všichni optimisty, investice jsou nevyhnutelně předražené a tudíž neatraktivní,“ dodává Marketwatch.

Posledním analytikem, který změnil své doporučení u Amazonu na: „kupovat“, byl Edward Yruma z KeyBanc Capital. A Marketwatch poukazuje na to, že býčí pohled na Amazon není novým jevem, protože od října 2017 neklesl počet doporučení ke koupi pod 90 % všech doporučení. Zbytek doporučení přitom zněl „držet“ a ani jediný analytik nedoporučoval akcii prodávat. Art Hogan z National Securities Corp. se proto domnívá, že současné 100% doporučení ke koupi nemusí být negativním signálem, protože podle konsenzu již platí delší dobu.

Ari Wald ze společnosti Oppenheimer tvrdí, že býčí pohled na Amazon má dva hlavní důvody. První se odvíjí od makroekonomických podmínek a ploché výnosové křivky, kdy obojí favorizuje akcie velkých růstových firem. Druhý se odvíjí od technické analýzy vývoje cen akcie Amazonu včetně „býčího zlatého kříže“. Marketwatch ovšem dodává, že pokud jsou všichni optimisty, roste riziko zklamání. Wall Street se ale zřejmě nyní řídí jiným pravidlem, „které už veřejnosti tak známé není.“ Podle něj je lepší prodělávat ve chvíli, kdy prodělávají i ostatní, a ne v době, kdy ostatní vydělávají.

CNBC poukazuje na to, že řada analytiků vnímá pozitivně novou informaci, podle které by měl Amazon zkrátit dobu doručení pro členy programu prime ze dvou na jeden den. Například RBC Capital Markets tvrdí, že existuje vztah mezi tím, kolik lidé nakupují a rychlostí dodávek. Takže krok Amazonu by měl mít znatelný dopad na jeho obrat a k tomu by měl zvýšit jeho náskok před konkurencí.

JPMorgan hovoří o tom, že Amazon reaguje na stále ostřejší konkurenci v retailu a tento krok by mu měl pomoci ve zvyšování tempa růstu tržeb. O posílení konkurenční pozice se zmiňují analytici Deutsche Bank. Vyšší jednotkové náklady budou podle nich z hlediska celkové ziskovosti vyváženy vyššími prodanými objemy. Morgan Stanley se ale domnívá, že konkurence bude na krok Amazonu reagovat a celkově tak vzrostou náklady spojené s podnikáním v maloobchodě.

Zdroj: CNBC, Marketwatch

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688