BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Makroekonomika  |  26.04.2019 11:00:43

Ropa WTI uzavřela pod 65 dolary, dnes americké HDP

Včerejší seance na devizových trzích příliš zajímavého nenabídla a americký dolar si až na páry NZDUSD a USDJPY své zisky udržel. Akciový index DAX pozastavil svůj růst, ačkoliv drží většinu zisků nad cenou 12 200. Ropa WTI včera večer ztrácela a uzavřela pod 65 dolary za barel.

 

Forex

Z pohledu fundamentu toho včerejší seance příliš nepřinesla a americký dolar spíše udržel zisky, které získal v předešlých seancích. Z USA přitom dorazily lepší data objednávek zboží dlouhodobé spotřeby, které rostly o 0,4%, odhad byl na 0,2%. Žádanky o podporu v nezaměstnanosti rostly o 230 000, odhad byl na 199 000. Měnový pár EURUSD se i nadále drží velmi blízko 23 měsíčních minim, kde se aktuálně otevírá prostor pro korekci dosavadních ztrát. Klíčové zde však bude dnešní zveřejnění odhadu amerického HDP za první kvartál, které může potvrdit lepší kondici americké ekonomiky, podpořit v růstu dolar a směřovat pár EURUSD k paritě. Podobný scénář panuje na ostatních měnových párech, kde si dolar udržel své zisky, na některých párech nicméně mírně korigoval. Kombinace včerejšího zasedání CB, propadu na akciových indexech v USA a odmítnutí vyšších cen poté, co měnový pár USDJPY rostl na nejvyšší úrovně letošního roku, pomohla zpevnit japonskému jenu. Intradenně se podařilo zpevnit také novozélandskému dolaru, který byl pod tlakem kvůli horší inflaci v Austrálii.

 

Akcie a Komodity

Akciové indexy v USA včera zkorigovaly dosavadní zisky poté, co s horšími výsledky přišla spolčenost 3M (Minnesota Mining and Manufacturing Company). Akcie společnosti 3M ztratily více než 12% poté, co společnost snížila výhled pro rok 2019 a oznámila personální škrty. Zároveň firma reportovala horší výsledky a označila první kvartál zklamáním. Naopak se dařilo technologickému sektoru, kde díky lepším výsledkům rostly akcie společností Facebook a Microsoft a zachránily tak od většího propadu indexy S&P 500 a NASDAQ. Naopak index DOW JONES ztrácel více jak 100 bodů.

Ropa WTI včera ztratila část zisků a uzavřela pod cenou 65 dolarů poté, co rostla důvěra, že ropný kartel OPEC brzy zvýší produkci, aby vykompenzoval pokles v produkci z Iránu. I přesto má ropa namířeno na jednu z nejdelších týdenních ziskových sérií od roku 2015.


Dnešní fundamenty

V 14:30 odhad růstu amerického HDP za Q1.

Trh dne

Japonský jen díky včerejšímu růstu nabízí hned několik příležitostí pro vstup do obchodu na stranu short a to na úrovních vyznačených v grafu, kde získali převahu prodejci. Další alternativou může být natažení fibonacciho posloupnosti na prodejní aktivitu, kde trh již dnes ráno reagoval.


 

Tento článek má pouze informativní a edukativní charakter. V žádném případě neslouží jako investiční či obchodní doporučení.






BOSSA

Makléřský dům polské banky ochrany životního prostředí zabývající se obchodováním na devizových, komoditních a akciových trzích. Na českém trhu působí od roku 2012, kde nabízí 130 investičních nástrojů, měny, komodity a akciové indexy. Bossa podléhá dohledu České národní banky ale i polské KNF.

Více informací na: www.bossa.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688