TNBiz (TN.cz)
Ze světa  |  23.04.2019 18:17:09

Primark: Zákazníci Primarku mohou jásat. Řetězec brzy spustí e-shop

Obchodní řetězec Primark se chystá spustit dlouho očekávaný e-shop. Nejdříve bude možné oblečení posílat a poté vyzvedávat pouze na prodejně, plánuje se ale i doručení domů. Výkonný ředitel promluvil o tom, kdy by se mohl e-shop spustit.

Primark je sice irská oděvní společnost, většina Čechů si ale zřejmě vybaví pobočku v německých Drážďanech. Každoročně míří do tamní prodejny z Česka tisíce lidí, kteří si pochvalují především to, že jsou výrobky levnější než kde jinde.

 

Cesta do Drážďan se ale může prodražit, a tak se může stát, že v důsledku lidé utratí více, než kdyby nakoupili v českém obchodě. To už by ale mělo být brzy minulostí. Primark se totiž rozhodl vyslyšet přání zákazníků a zavést e-shop.

 

Přestože už je podobná služba pro mnoho řětězců s oblečením běžná, Primark k nim dosud nepatřil. Změnit by se to mělo během několika let. Výkonný ředitel Primarku Paul Marchant to měl podle portálu The Sun sdělit skupině analytiků.

 

Na dohled je podle Marchanta služba nazvaná "click and collect". Znamená to, že si sice zákazník objedná oblečení na webových stránkách e-shopu, zboží ale nemůže být doručeno k němu domů. Dá se pouze vyzvednout na některé z poboček.

 

 

 

Podle odborníků bude ale služba dostupná nejdříve za rok. Poté bude testována jen v několika regionech a ne po celém světě. Až pak bude novinka oficiálně zavedena. Dobrá zpráva však je, že by měl následovat i e-shop, ze kterého bude možné objednávat zboží domů.

 

Na konci února zástupci Primarku oznámili, že jednají o otevření nové pobočky v centru Prahy. Předpokládá se, že prodejnu by měli otevřít v domě na rohu Václavského náměstí a Opletalovy ulice v roce 2020.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Ze světa:

Čt 13:42  4/18/24 737AM ET Heads up. A Dense Fog Advisory is in effect until 10AM ET for the.. US National Weather Service (weather.gov)
Čt   9:10  Cena benzínu překonala psychologickou hranic 40 Kč/l, zdražuje také nafta Lukáš Kovanda, Ph.D. (Trinity Bank)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688