Tiskové zprávy  |  18.04.2019 13:26:59

V Dubaji mají úspěch české chytré domy

Realitní trh ve Spojených arabských emirátech klesá, ale Češi zde mají úspěch díky svým chytrým domům. Brněnská společnost Smarteon v Dubaji dokončila vilu, která funguje automatizovaně a přitom podle potřeb svých majitelů. Nemovitost přitahuje potenciální kupce, ale není na prodej, takže se rozbíhají další projekty na jiných místech.

Spojené arabské emiráty jsou důkazem, že nemovitosti mohou zlevňovat díky nové výstavbě. „Nabídka převyšuje poptávku natolik, že pronajímatelé a developeři v uplynulých letech zmírnili svoje cenové požadavky. Například v dubajské čtvrti Green Community zlevnili o 20 a více procent,” uvádí největší emirátský realitní server Property Finder. Přitom zmiňuje klidnou lokalitu, kde česká společnost Smarteon nedávno dokončila luxusní chytrý dům.

„Pracovali jsme pro manžele Culbertovy - vzdělané a pracovně vytížené lidi, kteří znají hodnotu svého času, a proto hledali něco, co usnadní a zpříjemní jejich život. Ze svého nového domu chtěli udělat první skutečně chytrou vilu v Dubaji,” říká projektový manažer Vojtěch Dvořák. Práce na rodinné rezidenci postupně zaměstnaly jedenáctičlenný tým, přičemž projektanti, elektrikáři a programátoři přicestovali z České republiky. S klienty několik týdnů plánovali, jak uskuteční jejich vizi, aby následně během 3 měsíců zavedli a nastavili inteligentní elektroinstalaci.

Dům nyní funguje jako pomyslný autopilot. Samostatně se zabezpečuje, reguluje osvětlení a klimatizaci nebo zavlažuje trávník. Automaticky plní přání svých majitelů, kteří zároveň mají vilu neustále pod kontrolou. Například pokud jsou zrovna pryč a někdo stojí před vchodem, mohou s hostem komunikovat přes mobilní aplikaci, přičemž návštěvníka slyší i vidí. „Mám radost, že dům baví taky naše dva syny a dokáže pečovat o naše dvě kočky,” řekl majitel vily Kevin Culbert na kolaudačním večírku, kterého se zúčastnilo několik desítek hostů.

Vila má 25 místností a její pořizovací cena dosáhla asi 18 milionů , přičemž inteligentní elektroinstalace představuje zhruba desetinu celkových nákladů. Majitelé už nicméně mohli svoje výdaje zhodnotit jako výhodnou investici, protože o jejich nemovitost projevili zájem potenciální kupci. Svůj domov však prodávat nehodlají. Společnost Smarteon mezitím v Dubaji i České republice pracuje na rodinných rezidencích, které budou zhruba třikrát větší.


O společnosti Smarteon
Společnost Smarteon tvoří chytré domy především na Moravě a v Dubaji, prostřednictvím dvou sesterských firem: Smarteon Systems s.r.o. a Smarteon Systems Trading LLC. Česká firma vznikla v roce 2015, emirátská zahájila provoz vloni, ovšem jejich zakladatelé působí v oboru již přes 10 let. Smarteon v obou lokalitách zatím dokončil dohromady řádově desítky projektů. Používá komponenty rakouské společnosti Loxone, od které získal nejvyšší možné hodnocení: Flagship Partner, jako jediný na Moravě a Blízkém východě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688