TNBiz (TN.cz)
Volby  |  09.04.2019 20:05:43

Zveřejnili jména do eurovoleb. Podívejte se, kdo kandiduje

O křesla v Evropském parlamentu bude na konci května bojovat více než 850 kandidátů 39 politických uskupení. Podívejte se, koho do eurovoleb vyšle která strana.

Český statistický úřad (ČSÚ) v úterý zveřejnil kompletní kandidátní listiny politických uskupení, které budou bojovat o hlasy v nadcházejících volbách do Evropského parlamentu, které se v Česku konají 24. a 25. května. O 21 křesel se utká 39 politických stran a hnutí.

 

Přihlášku poslaly na jedné straně všechny parlamentní strany, na druhé straně i ty, které vznikly jen pro eurovolby. Mezi nimi je třeba hnutí Hlas, za které kandidují současní europoslanci zvolení za ANO Pavel Telička a Petr Ježek, nebo hnutí europoslance (za TOP 09) Jaromíra Štětiny Evropa společně.

 

Kandiduje také recesistické uskupení s názvem ANO, vytrollíme europarlament, jejíž lídryní je "youtuberka" Lucie Schejbalová a mezi dalšími kandidáty je "kryptobaron" nebo "kouzelník". O hlasy bude bojovat také třeba Romská demokratická strana nebo Česká Suverenita, za kterou kandiduje zatím nepravomocně odsouzený David Rath.

Přehled kandidátních listin všech polických stran, které se do eurovoleb přihlásily, najdete zde. Poté stačí rozkliknout každé uskupení, abyste získali seznam kandidátů. Strany a hnutí jsou seřazeny podle vylosovaného čísla.

Podle dosavadních průzkumů získá v eurovolbách nejvíce hlasů hnutí ANO, které vede současná europoslankyně Dita Charanzová. Lídrem další vládní strany, ČSSD, je europoslanec a biolog Pavel Poc. KSČM do eurovoleb povede také zástupkyně Europarlamentu Kateřina Konečná.

 

Také další parlamentní strany vyslaly do boje o křesla v Evropském parlamentu v pozici lídrů zkušené europoslance. ODS vede Jan Zahradil, KDU-ČSL Pavel Svoboda a koalici TOP 09, STAN a menších regionálních hnutí Jiří Pospíšil.

 

Piráti, kteří mají podle posledního průzkumu šanci překonat hnutí ANO, za jedničku své kandidátky označili manažera Marcela Kolaju. Předsedu Svobody a přímé demokracie Tomia Okamury nakonec v čele kandidátní listiny nahradil lékař a pedagog Ivan David.


TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688