Jiří Zendulka
(Kurzy.cz)
Auto Moto  |  06.04.2019 10:06:04

Kolik stojí elektromobil od ČEZ? Přinášíme přehled cen

Skupina ČEZ tento týden začala pro domácnosti a živnostníky nabízet souhrn služeb týkající se elektromobility. Prostřednictvím domácí polostátní energetické společnosti si lze nově pořídit elektromobil a k němu zároveň wallbox pro snazší a vlastně rychlejší domácí nabíjení. ČEZ tím vlastně rozšiřuje svou již dřívější službu pro elektromobilisty, umožňující za měsíční poplatek 545 korun neomezené nabíjení u firemních dobíječek.

Podívejte se také: Když elektromobil, tak od výrobce elektřiny. ČEZ nabízí elektrické vozy v balíčku s dobíječkou, kontrolou elektroinstalace a zelenou elektřinou.

Hyundai IONIQ (zdroj: ČEZ)

Elektromobilismus za milion korun

ČEZ nabízí celkem 5 typů elektromobilů od tří firem, když převažuje japonská automobilka Nissan. Nejlevnějším vozem v nabídce je nicméně jihokorejský Hyundai. A to IONIQ za 919 900 korun. Vůz s velice nízkým koeficientem aerodynamického odporu 0,24, nicméně s nevelkou baterií o kapacitě jen 28 kWh, která umožňuje dojezd 280 km. Na lithium-ion polymerový akumulátor automobilka poskytuje záruku 8 let nebo 200 tis. km. Vůz zrychluje z 0 na 100km/h na elektromobil za podprůměrných 9,9 sekund, dosahuje pak poměrně solidní maximální rychlosti 165 km/h.

Hyundai IONIQ interier (zdroj: ČEZ)

Jen o zhruba 6 tisíc dražší je pak v nabídce podstatně známější, dle crash testů Euro NCAP také pětihvězdičkový, Nissan Leaf. Vůz se 40 kWh baterií umožňující obdobný dojezd, nižší maximální rychlost 144 km/h, avšak zajímavější zrychlení z 0 na 100 km/h za 7,9 sekund.

Pod milion korun je v nabídce již jen Volkswagen e-Golf, který už je na trhu, obdobně jako Leaf, vlastně také již několik málo let. Poslední model s dojezdem 300 km stojí u ČEZ 981 900 korun.

Za téměř milión a třináct tisíc korun si lze koupit dodávku, resp. Nissan Van. Vůz rovněž s dojezdem až 300 km, s maximálkou 123 km/h a zrychlením na stovku za 14 sekund. Obdobný vůz avšak pro 7 osob, Nissan Evalia, má jinak tedy stejné parametry a rovněž záruku na akumulátor 8 let nebo 160 tisíc km. Za tuto nejdražší variantu elektromobilu zájemce zaplatí dle ceníku ČEZ 1,086 milionu korun.

Nissan Evalia (zdroj ČEZ)

Většinu zmiňovaných vozů lze u rychlodobíječek nabít na 80 % kapacity za 30 minut. Plné nabití se u vozu Hyundai stihne za 40 minut, u ostatních do hodiny.

ČEZ k vozům nabízí nabíjecí kabely v cenách zhruba od 8 do 16 tisíc korun. Zmiňované wallboxy pak začínají na ceně od necelých 18 tisíc korun, když nejlevnější umožňují nabíjecí výkon 7,4 kW. Cena wallboxu se však může vyšplhat až na více než 141 tisíc korun. Právě ty dražší umožňují výkon až 44 kW či přihlašování přes SMS, RFID nebo PIN.

A co říci závěrem. Nabídka elektromobilů od ČEZ cenově není ničím výjimečná. Všechny zmiňované vozy totiž nabízejí samotná jednotlivá zastoupení automobilek za naprosto stejné ceníkové ceny. A jak známo v autosalónu si jen málokterý zákazník nedokáže dohodnout slevu. Sám ČEZ na svém webu nicméně naznačuje také výhodnější cenu, resp. „připravení individuální cenové nabídky na míru“. Tak jako tak, vozy jistě budou pocházet právě od místních zastoupení automobilek a ČEZ je tak jen určitou podporou prodeje, resp. sám tím cílí na získání zákazníků, když zároveň slibuje výhodnější tarif.

07.04. 08:30  Stejně ušetříte (Haunter)
06.04. 17:14  ČEZ (Krocan)
06.04. 13:50  Elektromobil (george)







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688