TNBiz (TN.cz)
Dovolená  |  05.04.2019 21:07:29

Češi už nemají strach, zvýšil se zájem o Turecko i Egypt

Češi už nemají takový strach z teroristických útoků v zahraničí jako dřív a je to vidět i na výběru jejich dovolených. Zatímco před dvěma lety klesal zájem o Egypt, nebo Turecko, letos patří mezi nejvyhledávanější destinace. Podle cestovních kanceláří se také zvyšuje zájem o kvalitnější služby i luxusnější hotely.

České ekonomice se daří a podle cestovních kanceláří to vede k tomu, že mnoho lidí vyráží na dovolenou i dvakrát ročně. Láká je zatím nepoznaná exotika, na vrcholu zájmu jsou tento rok ale tradiční destinace.

Turecko

Rozmanitá země s krásným pobřežím, spoustou antických památek a stabilním počasím je letošním skokanem roku. Zájem o Turecko je oproti loňsku až dvojnásobný. Největším lákadlem je přes 250 kilometrů pláží s křišťálově čistou vodou kolem města Antalya. "Opadl strach z cestování do Turecka. Turecko nabízí vynikající poměr ceny a kvality, je to ideální destinace pro rodiny s dětmi," uvedl Jan Bezděk z CK Fisher.

Řecko

Na jedné straně moderní hotelové komplexy, na druhé místa s divokou přírodou chráněná před davy turistů - to je pohostinností proslulé Řecko. Oblíbené jsou především ostrovy Santorini, Korfu, Zakyntos, Kos, Samos nebo Kréta. "Díky zlepšené ekonomické situaci v Česku je zájem o vícehvězdičkové hotely, například o pětihvězdičkové, je to až 30 % cestovatelů a z toho 90 % lidí využívá služeb hotelu all inclusive," řekl Petr Kostka z Exim Tours.

Země pokrytá pískem láká nejen dávnou historií z dob faraónů, ale také pestrobarevným pobřežím kolem Rudého Moře. Nejvyhledávanějšími letovisky jsou Hurghada nebo rybářské město Marsá Alam. "Ten charakter zůstává odpočinkový, samozřejmě jsou tady i individuální cesty, to zase souvisí s tím, že populace bohatne a více utrácí i za dovolenou," vysvětlil Ondřej Rušikvas z Blue Style.

Zatímco dříve se vyčkávalo na cenově výhodné last minuty. Nyní je to jinak. Nehceme čekat na to co zbyde a tak saháme po takzvaných first minute zájezdech, kde máme široké spektrum výběru destinací. Většina takových zájezdů už je ale vyprodaná. "Vzhledem k tomu, že nemohou létat Boingy typu 737 Max, tak zřejmě na last minute bude ta nabídka omezenější, takže bych doporučil těm, co chtějí na dovolenou, tak aby ji už začali vybírat," dodal Bezděk.

Už nyní je podle cestovních kanceláří jasné, že loňská letní sezóna, která s sebou přinesla rekordní počet zájezdů, bude letos pokořena.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688