TNBiz (TN.cz)
Doprava  |  02.04.2019 06:41:25

Nové dálnice i silnice: Kde se začne stavět?

V Česku se má letos začít stavět 132 kilometrů dálnic a 62 kilometrů nových silnic prvních tříd. Hotových má být ale pouze 23 kilometrů dálnic a 25 kilometrů silnic prvních tříd. Celkově se má letos prostavět jednadvacet miliard korun. Lidé však musejí počítat i s dopravními omezeními a kolonami, které už po zimě začaly.

Dálnice D1 

Dopravní omezení a kolony. Silniční peklo po zimě znovu začíná. Ve staveniště se opět proměňuje dálnice D1. Zúžené pruhy a maximální povolená osmdesáti kilometrová rychlost čekají řidiče nově okolo Měřína a Velkého Meziříčí

U Velkého Meziříčí začnou stavaři s rekonstrukci nejvyššího dálničního mostu u nás. Pár týdnu v létě se na tomto 76 metrů vysokém a 425 metrů vysokém obrovi bude dokonce jezdit pouze jedním jízdním pruhem v obou směrech. Hrozit bude dopravní kolaps v celém okolí.

Celkem by se letos na D1 mohlo stavět až na sedmi úsecích naráz - což je mezi Prahou a Brnem 70 kilometrů jízdy v omezeních.

Dálnice D3

Po letech průtahů s pozemky se letos konečně hne i se stavbou jihočeské dálnice D3. Začne se už teď v dubnu. "Nejvýznamnější dálniční stavby jsou na linii D3 kde letos budeme stavět až 40 kilometrů v kuse," řekl mluvčí ŘSD Jan Rýdl.

Další dálnice

A stavět se bude i na dálnicích D6, D7, D48, D11, a D35. A se stavebními omezeními musí letos řidiči počítat například i na obchvatech Frýdku-Místku, Opavy, Krnova, Otrokovic a nebo v okolí Holešova, Hradce Králové a Plzně.

 

Přehled míst, kde se letos bude stavět:

Silničáři staví nebo budou letos stavět osm kilometrový úseků z Mirošovic do Hvězdonic, dále pak deset nových kilometrů od Soutic až po Loket, téměř devět kilometrů z Koberovic do Humpolce a dalších třináct a půl kilometrů od Humpolce po Větrný Jeníkov.

Téměř patnáct kilometrů od Velkého Beranova po Měřín, šest kilometrů od Velkého Meziříčí západ po Velké Meziříčí východ a deset kilometrů z Devíti Křížů až po Ostrovačice. Hotov by měl být letos úplně nový 14 kilometrový úsek z Přerova do Lipníku. Celá zmodernizovaná by pak měla být D1 do roku 2021.

Na dálnici D3 letos proběhnou ty nejklíčovější stavby. Nejvíc se bude stavět v oblasti kolem Českých Budějovic. Intenzivně budou údajně silničáři pracovat i na D6 u Krušovic, D11 u Hradce Králové anebo na D35 u Opatovic.

  R35 v úseku OpatoviceOstrov

Dálnice D35 Opatovec - Staré město

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688