BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Makroekonomika  |  29.03.2019 10:37:20

Dnes odpoledne proběhne třetí hlasování o brexitové dohodě

Ani čtvrteční seance nepřinesla žádnou změnu v dosavadním nastavení trhů, ty zůstávají rozbité a náchylné na vnější šoky z globální ekonomiky. Na devizových trzích se daří především americkému dolaru, ten tak dnes uzavře druhý týden v zisku v řadě. Mírně přidaly akciové indexy a zakončily včerejší seanci v zisku.

  

Forex

Na devizových trzích stále čekáme na nějaké výraznější odchýlení od dosavadního sentimentu. Většina trhu je „rozbitých“ a podle čisté price action, nejsou pohyby příliš dobře definované. Na druhou stranu dle mého názoru trhy respektují aktuální fundament a vstřebávají vývoj v globální ekonomice. Například měnový pár EURUSD pokračuje v oslabování a pomalu se přibližuje k cenové úrovni 1.12. Zde se projevuje především silnější americký dolar a nepříznivý fundament v evropské ekonomice s expanzivní měnovou politikou evropské centrální banky. V USA včera bylo zveřejněno HDP za čtvrtý kvartál meziročně, to rostlo o 2,2%, odhad byl na 2,6%. To je výrazně pod očekáváním administrativy amerického prezidenta, který by si přál meziroční růst nad 3%. Dnes dopoledne začíná být rušno také na měnových párech s britskou librou. Dnes je totiž na programu třetí hlasování o brexitové dohodě, kterou vyjednala britská premiérka v Bruselu. Pokud poslanci dohodu dnes schválí, tak Británie zřejmě opustí unii 22. května. Pokud však dojde k odmítnutí dohody, tak Británie čelí tvrdému brexitu, který je na programu 12. dubna. Dnešní hlasování má podle odborníků větší šanci na úspěch, a to kvůli příslibu britské premiérky, že rezignuje ze svého postu premiérky, pokud bude dohoda schválena. Hlasování je v plánu na 15:30.

 

Akcie a Komodity

Na akciové trhy se opět vrací jako téma číslo jedna obchodní válka USA a Číny. Znovuobnovený optimismus kolem obchodního sporu včera dorazil na akciové trhy a ty dokázaly uzavřít na vyšších úrovních. Steven Munchin dnes ráno řekl, že měl velmi produktivní večeři s čínskými zástupci, dnes by měly obě strany pokračovat v jednání o obchodní dohodě. Mírně rostly také evropské akciové indexy, ačkoliv akciový index DAX již 3 dny pouze konsoliduje.

Na komoditním trhu pokračuje v defenzivě zlato, kde se projevuje silnější americký dolar. Včera výrazně ztrácela také ropa poté, co americký prezident napsal na twitter, aby OPEC upustil kohoutky a snížil tak cenu ropy. Tweet měl však pouze krátkodobý efekt a ropa se odrazila od nižších úrovní a dnes roste zpět k 60 dolarové úrovni.

 

Dnešní fundament

V 10:30 HDPBritánii. V 13:30 HDPKanadě. V 14:45 Chicagské PMIUSA. V 15:30 hlasování o brexitu.

Trh dne

Japonský jen pokračuje na páru s americkým dolarem v mírném slábnutí. Nejistota kolem obchodních válek a zpomalení globální ekonomiky však stimuluje k růstu jak americký dolar, tak jen. Včerejší a dnešní růstová aktivita na USDJPY nabízí 2 zajímavé úrovně pro vstup, kde začal růstový trend.

BOSSA

Makléřský dům polské banky ochrany životního prostředí zabývající se obchodováním na devizových, komoditních a akciových trzích. Na českém trhu působí od roku 2012, kde nabízí 130 investičních nástrojů, měny, komodity a akciové indexy. Bossa podléhá dohledu České národní banky ale i polské KNF.

Více informací na: www.bossa.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688