Všech pět pohromadě: zvířecí zástupci pěti kontinentů v jihlavské zoo

Rozlehlé pláně a kde nic, tu nic? Tak to se vám v jihlavské zoo rozhodně nestane! „Ať už se v našem areálu vydáte jakýmkoli směrem, budete mít pořád zvířata jako na dlani. Snažíme se totiž využít opravdu každého místa, jelikož se nacházíme téměř uprostřed města a naše rozloha je tak oproti ostatním zahradám o něco menší,“ říká Ing. Jan Vašák, ředitel Zoologické zahrady Jihlava.

Cesta kontinenty bude příjemná procházka

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Malá rozloha však neznamená málo zvířat k vidění. Ba právě naopak! „Za jeden den si v našich tematicky laděných expozicích, jako je třeba Australská farma či Africká savana, můžete prohlédnout zvířecí zástupce všech pěti kontinentů,“ dodává Ing. Vašák. A co víc… celý areál je v podstatě jedna velká rovina, takže se pomyslná cesta kolem světa ponese v duchu příjemné procházky pro všechny generace.

Nic naplat, v jihlavské zoo zkrátka mají všech pět pohromadě. Tak se nenechte pobízet a vyrazte se tam podívat!

•••

Zoologická zahrada Jihlava, příspěvková organizace

Zoo Jihlava je nejnavštěvovanějším turistickým cílem krajského města Jihlava i celého kraje Vysočina. Její kořeny sahají do 50. let minulého století, kdy v Jihlavě vznikl první zookoutek. Ten se časem rozrostl natolik, že v roce 1982 získal statut zoologické zahrady, která je dnes domovem pro přibližně 250 druhů živočichů v počtu téměř 1 300 jedinců. Zoo Jihlava je koncipována jako zoo pěti kontinentů, což znamená, že živočichové jsou chováni v expozičních celcích podle místa jejich přirozeného výskytu.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky