Patria (Patria Finance)
Akcie ve světě  |  25.03.2019 12:09:14

Smith: Rozvíjející se trhy se opět začínají přepalovat


Přehnaná honba za zisky na rozvíjejících se trzích je zpět. Tvrdí to alespoň Colby Smith z FTAlphaville s tím, že k přílivu peněz do aktiv v rozvíjejících se ekonomikách přispívá utišení tenzí mezi USA a Čínou a změna rétoriky Fedu. „Po těžkém roce 2018 investoři v lednu nasypali miliardy do obligací rozvíjejících se zemí denominovaných v tvrdých měnách,“ píše Smith.

Následující graf od Citi porovnává objem investic mířících do zmíněných dluhopisů (světle modrá křivka) a do obligací denominovaných v místních měnách. Zájem o druhou skupinu sice poněkud opadá, nicméně ta první tento vývoj více než vyváží:



Bank of American Merrill Lynch tvrdí, že současný sentiment vůči aktivům na rozvíjejících se trzích se blíží iracionalitě a v minulosti v podobných situacích nastaly prudké výprodeje. FTAlphaville ovšem dodává, že podle průzkumu Bank of American Merrill Lynch nejsou investoři v Evropě a v USA zatím znepokojeni a dlouhé pozice na rozvíjejících se trzích jsou nyní dokonce nejpopulárnější investiční strategií.

Tento optimismus se vedle posunu Fedu směrem k hrdličkám zakládá i na stabilizaci čínské ekonomiky, ale Bank of American Merrill Lynch tvrdí, že podobné pozitivní zprávy již svůj potenciál vyčerpaly a jsou plně odraženy v cenách aktiv. Pokud by měly dále růst, muselo by dojít k celkovému zlepšení v globální ekonomice.

FTAlphaville ovšem poukazuje na to, že čínská vláda se sice snaží podpořit ekonomický růst, ale podle řady analytiků se situace ještě řadu měsíců nezlepší. A v Evropě je situace natolik vážná, že prezident ECB Mario Draghi „musel oživit stimulační nástroje, které byly ukončeny teprve před dvěma lety“.

Zdroj: FTAlphaville

 
 
 

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688