MF ČR (Ministerstvo financí ČR)
Dotace  |  20.03.2019 11:32:05

Na podporu české justice půjde z Norských fondů 170 milionů korun

Program Norských fondů s názvem „Spravedlnost“ byl dnes oficiálně zahájen na konferenci v Praze. Během programového období Norských fondů 20142021 bude rozděleno přibližně 170 milionů korun na projekty zaměřené na podporu nápravných zařízení, posílení právního státu a zvýšení účinnosti soudního systému.

Zahajovací konference v prostorách Barokního refektáře kláštera dominikánů, kterou coby zprostředkovatel programu pořádalo Ministerstvo financí ve spolupráci s odborným garantem obsahu programu Ministerstvem spravedlnosti, se zúčastnili odborníci z oblastí programové podpory a zástupci veřejné správy. Důležitost podpory českého nápravného systému podtrhla osobní účast ministra spravedlnosti Jana Kněžínka a velvyslance Norského království Roberta Kvileho.

„Spolupráce v justici je pro nás klíčová, protože zlepšení nápravného systému má jak sociální tak lidskoprávní dimenzi,“ uvedl Robert Kvile a dodává: „Sám jsem navštívil jeden z projektů zaměřených na zranitelné skupiny, který jsme v minulém období zrealizovali ve spolupráci s Vězeňskou službou České republiky. Byl jsem velice potěšen, jak se dařilo připravit mladé vězně na život na svobodě,“ dodal velvyslanec.

„Velice si vážím možností, které nám Norské fondy prostřednictvím programu Spravedlnost poskytují například na zlepšení a rozvoj speciální péče při práci s potrestanými, péči o osoby po ukončení trestu, alternativních trestů nebo prohlubování znalostí a dovedností zaměstnanců resortu justice,“ sdělil ministr spravedlnosti Jan Kněžínek. „Celková výše grantu je významná nejen sama o sobě, ale mimořádně si vážíme i posilování bilaterální spolupráce mezi ČR a Norskem. Jsem si jistý, že plánované projekty naplní beze zbytku očekávání všech partnerů programu a umožní nám nadále vylepšovat prostředí všech složek v rámci resortu Ministerstva spravedlnosti,“ doplnil ministr spravedlnosti.

Zástupci Ministerstva financí, Ministerstva spravedlnosti, Velvyslanectví Norského království v Praze, Ředitelství norské nápravné služby, Rady Evropy, Vězeňské služby, Probační a mediační služby neziskového sektoru z oblasti justice představili dvě programové oblasti, a to „Nápravná zařízení a vazba“ a „Účinnost a účelnost soudního systému, posílení právního státu, jejichž cílem je zlepšit český nápravný systém. Včetně spolufinancování ze státního rozpočtu ve výši 15 % (26 milionů korun) tak bude moci Česká republika využít v oblasti justice celkem 170 milionů korun (7 milionů eur). Tyto finanční prostředky budou rozděleny mezi tři předem definované projekty a projekty jedné otevřené výzvy.

Informace o programu Spravedlnost a Norských fondech

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Zprávy o koruně

St 08:25 Koruna ve velikonočním módu (ČSOB-Dealing) Měny-forex







Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688