TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  19.03.2019 21:00:35

Hladina Labe stoupla nad běžný stav, zdvihly se také hladiny dalších řek. Protipovodňová opatření budou ve středu zrušena.

Hladina Labe v Děčíně poslední dny stoupá, už překročila čtyři metry. Povodí Labe proto nechalo preventivně postavit v nejnižších místech dvě protipovodňové stěny. Podle prognóz by hladina mohla kulminovat už v úterý večer.

Hladina řeky Labe v Děčíně v úterý odpoledne dosáhla čtyř metrů a 24 centimetrů, což je o více než 30 centimetrů víc oproti běžnému stavu. Kvůli vzedmuté hladině tu vyrostly dvě protipovodňové stěny. "Musí se instalovat zhruba při čtení vodočtu 395 cm na vodočtu v Ústí nad Labem s tendencí stoupá," uvedl vedoucí střediska Dolní Labe Jiří Mach.

Radnice nechala z preventivních důvodů uzavřít některé silnice. "Uzavřeli jsme průjezd pod Tyršovým mostem, tzv. myší díru. Tu uzavřeli strážníci městské policie. Tam také parkují auta," sdělil mluvčí děčínského magistrátu Luděk Stínil.

Ve středu ráno budou v Děčíně zrušena všechna protipovodňová opatření. Budou rozebrány obě zdi u Parolodi a znovu otevřen průjezd pod Tyršovým mostem. Hladina Labe má postupně klesat. 

V loňském roce se protipovodňová stěna nepostavila ani jednou, protože bylo extrémní sucho. Předloni to bylo pouze jednou. Nejvýš bylo Labe v Děčíně v úterý ráno, nebezpečí ale nepominulo. "Ono to teď jde v takových vlnách, mohlo by dojít k dotoku ve večerních hodinách, kdy by se hladina mírně zvedla," tvrdí Mach.

Prvního povodňového stupně dosáhla v úterý také Vltava v Českém Krumlově. Mohlo za to víkendové počasí. Podle prognóz by už hladiny řek v následujících dnech stoupat neměly. Teploty přes den totiž nejsou vysoké a v noci klesají k nule, sníh na horách proto taje pomalu a srážky se v nejbližších dnech neočekávají.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688