Patria (Patria Finance)
Akcie ve světě  |  14.03.2019 16:59:30

Summary: Nevalný výhled GE slibuje kladná čísla pro roky 2020 a 2021

USA:

General Electric
Americký konglomerát publikoval svá očekávání pro fiskální rok 2019, která těžce zaostala za konsensem. Čistý zisk by se měl dostat do intervalu 0,5 až 0,6 USD, přičemž predikce trhu udávaly 0,7 USD. Předpokládané rozpětí pro volný cashflow bylo stanoveno na -2 až 0 mld. USD (kons. 3,1 mld. USD), avšak na kladná čísla bychom se měli dle managementu podívat v roce 2020. Těžce zkoušená divize Power by měla okusit pozitivní volný cashflow nejdřív v roce 2021.

Suma sumárum jsme se toho moc nového nedověděli. Management sice slibuje zlepšení, ale konkrétní kroky neznáme a přísliby pro léta 2020 a 2021 se nám zdají ještě příliš daleko. Pozitivní reakce trhu na tyto zprávy (akcie +3 %) je proto pro nás trochu záhadou.

Facebook (Investiční tipy)
Sociální síť se dnes opět dostala do světla reflektorů kvůli nakládání s daty svých uživatelů. Konkrétně se jedná o probíhající vyšetřování ohledně sdílení těchto dat s třetími stranami, mezi které patří například Amazon, Apple nebo Microsoft.

Je nutno zmínit, že se v podstatě nejedná o nové informace. Facebook sám před časem oznámil, že vyšetřování již probíhají a s regulátorem plně spolupracuje. Poslední výsledky navíc ukazují, že uživatelé si tyto trable k srdci příliš neberou, jelikož jejich počet je stabilní, případně roste.

Akcie odpisují 2 %

EVROPA:

RWE FY2018

Německý producent energie se se svými výsledky za rok 2018 moc nepředvedl. Ukazatel EBITDA (provozní zisk + odpisy) se kvůli poklesu výroby a slabším maržím propadl o 30 % yoy na 1,5 mld. EUR, čímž jen těsně nedosáhl na konsensus trhu. Horší výkon pozorujeme napříč všemi divizemi, avšak nejhůře na tom byla Lignite & Nuclear (uhlí a jádro), která ubrala až 50 % yoy. Čistý zisk se propadl o 40 % yoy na 590 mil. EUR, zatímco trh predikoval alespoň 660 mil. EUR. Management nadále pracuje na zlepšování své finanční pozice a čistý dluh snižuje o téměř miliardu EUR na 19,4 mld. EUR. Ohlášená dividenda pro rok 2018 dosahuje 0,7 EUR na akcii.

Nečekaně slabý byl i výhled na rok 2019. Ukazatel EBITDA by se měl pohybovat v rozpětí 1,2 až 1,5 mld. EUR a čistý zisk mezi 300 až 600 mil. EUR, zatímco konsensus udával v prvním případě 1,5 mld. EUR a v tom druhém cca 600 mil. EUR. Při dosažení střední hodnoty těchto intervalů nás čeká roční pokles o 10 % (EBITDA), respektive 25 % (čistý zisk).

Vzhledem ke špatným číslům je reakce trhu až překvapivě pozitivní a akcie posilují o 2 %.

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688