OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)
Pojištění  |  21.03.2019 10:21:54

Postřehy Evy Gmentové: Díky Facebooku jsem v obraze

Každý den řeším pojištění, ZDPZ, odpovědnost za škodu, náhradu škody, odbornost, zkoušky - stále dokola. Studuji zákony, přednáším a rozebírám paragrafy, ale nějak ztrácím povědomí o ostatním dění. Ještěže existuje Facebook, ten mě vždycky vrátí na zem.

Kdo má kdy narozeniny, kam večer zajít, co sledovat v televizi, kterou nemám, jaký koncert nepropásnout, co se děje doma a ve světě… Již kolikátý den na mě na Facebooku vyskakují fotky Sáblíkové. Další zlato, další světové rekordy! Úžasné! Obdivuhodné! Vždycky jsem sportovala a jako dítě sport sledovala, ale poslední dobou mi nějak ujíždí vlak. Ještěže mí přátelé hodnotí výkony našich sportovců prostřednictvím Facebooku! Tak se dozvím jak o Davidové, tak i o Sáblíkové a Kvitové.

Je to zvláštní. Pokud mě někdo požádá, abych jmenovala naše legendární sportovce, začnu Zátopkem. Drobný mužík neuvěřitelné síly. Jako správná milovnice gymnastiky pokračuji Bosákovou, dámou na kladině, a Čáslavskou, nádhernou ženou, která se stala miláčkem nejen našeho národa. Pak si vzpomenu na Nepelu, asi bych vyjmenovala pár hokejistů, a pak už mi na mysli vytanou jen samé ženy: Sáblíková, Špotáková, Navrátilová, Mandlíková, Kratochvílová, Plíšková, Kvitová. Kam se ztratili sportovci - muži? Možná v nich jen není tolik skromné síly jako v těch ženách, jejichž jména mě napadají.

Víkend jsem strávila na knižním veletrhu v Ostravě a seznámila jsem se s báječnou a velmi příjemnou ženou. Možná trochu tichou a nenápadnou, ale vnitřně neuvěřitelně silnou, pokornou a obdivuhodnou. Bylo příjemné si s ní povídat o obyčejných věcech, jako jsou knížky a obrázky, a pobývat v její společnosti. Jaké bylo mé překvapení, když jsem zjistila, že jsem se seznámila s Abhajali Bernardovou, jednou z mála žen, které překonaly Sedmičku oceánů! Bohužel ve chvíli, kdy jsem to zjistila, už mi nebylo dopřáno jí říci, jak ji obdivuji, jak se před ní skláním a že o ní píšu ve své knížce. Ale možná to tak mělo být a já ji měla poznat jen jako skvělou a příjemnou ženu, se kterou by byla radost se přátelit.

William Golding řekl jednu moc krásnou pravdu: „Myslím, že ženy jsou bláznivé, když se snaží vyrovnat mužům. Jsou mnohem lepší a vždycky byly. Cokoli ženě dáš, vždycky to udělá lepším. Dáš-li jí spermii, ona ti dá dítě. Dáš-li jí dům, dá ti domov. Dáš-li jí potraviny, udělá ti jídlo. Dáš-li jí úsměv, dá ti své srdce. Cokoli jí dáš, to znásobí a rozšíří. Takže pokud se k ní chováš jako vůl, buď připraven, že dostaneš kopu hnoje.“

Souhlasím s ním. Proč bychom se měly chtít vyrovnat mužům? Vždyť v tom, co děláme, umíme být stejně dobré, někdy i lepší než naši kolegové. Naše sportovkyně, jichž jsem tu pár jmenovala, jsou důkazem toho, že s bruslemi, lyžemi a raketou to umějí líp než jejich protějšky. Od sportu se obloukem vrátím ke své profesi a jsem moc ráda, že i tam mě napadá mnoho jmen, která jsou v oboru pojmem, a že ženy v tom seznamu nejen nechybí, ale zaujímají první místa.

Jeden návštěvník na veletrhu se mě zeptal, zda neprodávám pohledy k Mezinárodnímu dni žen, že nemůže žádné sehnat. V ten okamžik jsem se jeho dotazu pousmála, možná trochu pohrdlivě. Teď se stydím. Co když to nebyl cvok, co vzpomíná na staré časy, ale muž, který umí ocenit nás ženy, ať se jmenujeme Bernardová, Sáblíková, Ledecká nebo jen Nováková? Dostat do schránky pohled s přáním, no řekněte, zlobily byste se, dámy? Já ne. Tak si přeji, ať je víc takových mužů!

 

Ing. Eva Gmentová, LL.M.
Specialista na vzdělávání v oblasti korporátního pojištění
Zakladatelka E.G.I. Education Grow Insurance

oPojištění.cz - informace ze světa pojištění a risk managementu

Zpravodajský portál, který poskytuje komplexní zpravodajství ze světa pojištění a risk managementu. Denně přináší aktuální zprávy o vývoji pojistného trhu, odborné analýzy, informace o nabízených pojistných produktech a rozhovory s významnými osobnostmi pojišťovnictví.

Více informací na: www.opojisteni.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688