TNBiz (TN.cz)
09.03.2019 14:16:58

Aprílové počasí přijde už v březnu. Příští týden bude nejchladněji

Následující čtyři týdny budou teplotně průměrné. Nejchladnější bude hned příští týden, kdy se teploty mají pohybovat kolem osmi stupňů. S koncem března se mírně oteplí, teploty budou kolem 12 stupňů.

Dlouhodobý výhled Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) předpokládá, že bude období příštích čtyř týdnů teplotně i srážkové průměrné. Zároveň ale odborníci upozorňují, že musíme počítat s "aprílovým počasím", tedy teplotními výkyvy.

 

"Toto roční období je však charakteristické přechodnými vpády chladného vzduchu, lze tedy očekávat přechodné teplotní výkyvy do teplejších i studenějších hodnot," uvedli meteorologové na svém webu.

 

Nejchladnější z celého období budou příští dva týdny, kdy by se měly teploty v noci pohybovat kolem jednoho stupně, přes den kolem osmi stupňů. "Bude tedy chladněji, než v uplynulém týdnu, který byl teplotně silně nadprůměrný," dodal ČHMÚ.

 

 

 

S koncem března by se podle dlouhodobé předpovědi mělo mírně oteplit a teploty stoupnou na průměrné tři stupně v noci, 12 stupňů přes den. Na začátku dubna by pak teploty znovu mohly šplhat k 15 stupňům.

 

Měsíční výhled vyjadřuje celkový charakter počasí, nepostihuje proto všechny možné výkyvy. Úspěšnost výhledu se podle meteorologů pohybuje u teplot kolem 75 procent, u srážek kolem 65 procent. Předpověď na třetí a čtvrtý týden se často blíží dlouhodobým klimatickým hodnotám pro příslušná období.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty