CryptoSvet.cz (CryptoSvet.cz)
Kryptoměny  |  08.03.2019 10:09:22

Litecoin (LTC) oznámil velkou aktualizaci sítě


Nová verze nabízí lepší efektivitu využití energie. Nicméně aktualizace potřebuje další testování, než může být doporučená všem uživatelům.

Tipy kde koupit kryptoměny: Kde a jak nakoupit spolehlivě kryptoměny

Uživatelé Litecoinu (LTC) mají možnost nainstalovat si rozsáhlou aktualizaci 0.17.1, která nabízí vyšší výkon. Projektový tým nicméně varuje, že spuštění nové verze a následný pokus o přechod zpátky na starší verzi může vyústit v nutnost stažení celého blockchainu. Týká se to hlavně těch, kteří spravují nody.

Na aktualizaci se stále pracuje. Je nyní ve fázi testování a stále v sobě může skrývat chyby. Proto je nová verze doporučována hlavně zkušeným uživatelům.

Aktualizace přichází v časem, kdy LTC zažívá zajímavý růst v ekosystému kryptoměn. Litecoin zve nové obchodníky a zažívá robustní aktivitu na trhu. LTC se obchoduje v době psaní článku na 57,80 amerických dolarů. Za posledních 24 hodin zažívá kryptoměna obchodní objem v podobě 2,1 miliardy dolarů. Ačkoliv větší průlom je stále nejistý, obchodníci sledují psychologickou hranici 60 dolarů. Oproti Bitcoinu si Litecoin také vede dobře. Obchoduje se za 0,0148 BTC.

V posledních několika měsících zažil Litecoin narůst aktivity těžařů, která je pevně svázána s cenou aktiva. Síť zažila tříměsíční špičku v podobě 267 TH/s, tím se vrátila na úroveň naposled viděnou v říjnu 2018. LTC je často nazýván “mrtvým” tokenem, ačkoliv cenově se právě teď nachází Litecoin mezi nejlepšími nárůsty v roce 2019.

Mohlo by vás zajímat: Coinbase nyní tvrdí, že nikdy nesdílela důležité data

Podle webu Blocktivity má v době psaní článku Litecoin přes 27 000 transakcí za 24 hodin. Token je také relativně jednoduchý ke každodennímu používání.

Kryptoměna nabírá na otáčkách a mnoho obchodníků předpovídá další zisky, které by mohly dosáhnout dřívějších vrcholových hodnot:

“Vím, že to zní šíleně, ale předpovídám, že Litecoin dosáhne 100 dolarů v příštích 2-3 týdnech. Myslím si, že můžeme jít až na 180 dolarů dříve, než nastane halving”

Aktivum se nyní musí udržet nad kritickými 56 dolary. Své dno zažil Litecoin na 22 amerických dolarech v prosinci roku 2018, nicméně od té doby nabral na dobrém směru.

Halving a dopad na trh

“Halving” je dalším důležitým faktorem, na který je třeba dávat si pozor. “Halving” je situace, kdy kryptoměna sníží o polovinu odměnu za každý vytěžený blok. Tím se drasticky snižuje prodejní tlak na trhu a obecně má proto tato situace pozitivní dopad na cenu aktiva.

Mohlo by vás zajímat: Lightning network narostl o 20 % – podpora CEO Twitteru

Ani autor, ani tým Cryptosvet.cz není finančním poradcem, proto by neměl být text brán jako rada. Autor textu v době psaní článku nedrží žádné LTC a důrazně doporučuje každému před obchodem udělat si vlastní průzkum trhu.

The post Litecoin (LTC) oznámil velkou aktualizaci sítě appeared first on CryptoSvet.cz.

CryptoSvet.cz

Váš česko-slovenský magazín a rádce na bitcoin a kryptoměny. Najdete u nás tipy, návody, recenze, fórum, kurzy, těžba, chat, zprávy a novinky.

Více informací naleznete na: www.CryptoSvet.cz






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688