Saxo Bank (home.saxo)
Akcie ve světě  |  05.03.2019 11:35:22

Saxo Bank chce být branou do Číny. Nově nabídla digitalizovaný přístup k čínským dluhopisům


Saxo Bank jako přední specialista na fintech a regtech oznámila, že rozšiřuje přístup k čínským cenným papírům. Potvrdila tak svou pozici centrálního zprostředkovatele vstupu na čínský trh pro své mezinárodní klienty. Saxo Bank již vloni zprostředkovala přístup k čínským tzv. „áčkovým“ akciím kotovaným na burzách v Šanghaji a Šen-čenu. Čínský trh s dluhopisy patří s objemem 12 trilionů dolarů k největším na světě.

 

Firemní klienti nyní mohou prostřednictvím Saxo Bank obchodovat čínské kontinentální dluhopisy. Konektivitu zprostředkovává mechanismus Bond Connect v Honkongu, což je vzájemný program pro přístup k dluhopisům spuštěný v roce 2017, který umožňuje zahraničním a čínským investorům obchodovat vzájemně na svých trzích s dluhopisy. Připojení čínských kontinentálních dluhopisů dále posiluje obchodní a investiční platformy Saxo Bank, které jsou k dispozici ve více než 20 jazycích, a navíc nabízí jedinečný přístup k čínským áčkovým akciím kotovaným na burzách v Šanghaji a Šen-čenu.


Saxo Bank tímto krokem nově nabízí zcela digitální přístup k čínským dluhopisům prostřednictvím brány Bond Connect pomocí jednoduché funkce „klikni a obchoduj“. Klienti tak mají možnost investovat např. do čínských vládních dluhopisů pomocí jednoduchého a efektivního automatizovaného přístupu na trh, který byl pro zahraniční investory vždy příliš složitý a nedostupný. Čínský trh s dluhopisy patří s objemem 12 trilionů dolarů k největším na světě a čínské dluhopisy jsou stále častěji přidávány do globálních indexů. Díky tomu jsou čínské dluhopisy zajímavé pro zahraniční investory, kteří chtějí vybudovat diverzifikovaná portfolia. V souladu s předpisy Čínské lidové banky budou mít firemní investoři přístup ke 127 dluhopisům v čínské měně.


Generální ředitel Saxo Bank Velká Čína Fan Xu uvedl:  „Čínské akcie hrají v portfoliích mezinárodních investorů stále zásadnější roli, jak je vidět na rekordních přírůstcích čínských akcií v lednu letošního roku, i na silném mezinárodním nárůstu čínských dluhopisů v roce 2018. Čínské vládní dluhopisy se navíc staly nejvýkonnějšími vládními dluhopisy za rok 2018. Proto jsme hrdí, že můžeme jako první nabídnout plně digitální přístup k čínským dluhopisům a pomoci našim klientům vybudovat silná a diverzifikovaná investiční portfolia. Připojením čínských dluhopisů do našich platforem dále posilujeme naši pozici jako „brána do Číny“ pro mezinárodní investory.“



O autorovi:
Fan Xu je generálním ředitelem Saxo Bank pro Velkou Čínu se sídlem v Šanghaji. Odpovídá za rozšíření služeb Saxo Bank a jejího zákaznického portfolia a podporu růstu strategického byznysu v regionu Velké Číny včetně poboček v Hongkongu a Šanghaji.
 
Fan Xu se stal členem Saxo Bank v roce 2019. Zodpovídá za celkové směřování a plnění strategie Saxo Bank pro tento region. Fan Xu je zkušený finančník s více než dvacetiletou zkušeností v oblasti finančních služeb a trhů. Dlouhou dobu pracoval pro Citigroup v New Yorku a pro čínskou banku Everbright Bank v Pekingu. Naposledy pracoval na pozici investičního ředitele CITC Prudential Life Insurance v Pekingu.
Fan Xu má doktorát z Kolumbijské univerzity v oboru atmosférické vědy a prováděl výzkum pro NASA.

Globální online investiční banka

Skupina Saxo Bank, specialista na multi-asset obchodování a investice, nabízí kompletní sadu obchodních a investičních nástrojů, technologií a strategií. Už téměř 25 let poskytuje jednotlivcům i firmám přístup k profesionálnímu obchodování a investicím prostřednictvím svých technologií a zkušeností. Mnohokrát oceněné obchodovací platformy jsou dostupné ve více než 20 jazycích a jsou využívány více než stovkou finančních institucí na celém světě. Saxo Bank byla založena roku 1992, sídlí v Kodani a zaměstnává 1500 lidí ve finančních centrech po celém světě, včetně Londýna, Singapuru, Paříže, Curychu, Dubaje a Tokia.

Více informací na:www.saxobank.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688