Kryptofond (Kryptofond)
Kryptoměny  |  01.03.2019 11:40:18

Hlavní zprávy ze světa kryptoměn

 

Dnešním dnem se Bitcoin nalézá ve středu vyznačeného pásma. Bitcoinsupport na ceně $3700 a rezistenci na úrovni $3880. Na začátku měsíce Bitcoin prorazil 50 denní klouzavý průměr při ceně $3666. Tím způsobil měsíční nárůst o 13%, který se postupně konsoliduje. Nyní se nachází ve stoupajícím trendovém kanále.

Pokud se podíváme na týdenní graf, rezistence se nachází v 52 týdenním horizontu na úrovni $4100. Pokud bude tato rezistence proražena, pak Bitcoin může zaznamenat významný růst k cílové ceně $5500. Podle indikátoru RSI se Bitcoin nachází na hodnotě 40%. To znamená, že trh není přeprodán a ani překoupen.

Mladí věří více krypto burzám

Poslední průzkum společnosti eToro, který je jedním z největších globálních brokerů na světě, zjistil, že až 43% mladých lidí věří více krypto burzám, než tradičním institucím. Toto zjištění okomentoval ředitel společnosti eToro Guy Hirsch: "Vidíme začátek generačního průlomu důvěry od tradičních akciových burz na krypto burzy. Důvěra v bankovnictví byla zlomena, kdy lidé zažili velkou krizi v roce 2008. Dále se nedůvěra vůči institucím prohloubila, kdy Američané viděli, jak stovky miliard dolarů od daňových poplatníků proudí do největších institucí, kdežto jejich naspořené peníze ztrácí na hodnotě a cena na život se zvyšuje." Závěr průzkumu je, že mladí lidé ve věku od 18 do 30 let přestávají věřit v centralizované instituce.

Samsung se zapojí do krypto světa

Společnost Samsung oznámila při zveřejnění nového modelu chytrého telefonu Galaxy S10, produkt Samsung Know. Je to chytrá peněženka, která bude poskytovat zabezpečené uložistě pro kryptoměny. Tento produkt umožní uživatelům nejen uchovat kryptoměny pomocí privátních klíčů, ale také kryptoměny nakupovat. Jedná se především o kryptoměny Bitcoin a Ethereum. Jen za poslední ekonomicky kvartál roku 2018 společnost prodala přes 70 milionů chytrých telefonů. Samsung si uvědomuje revoluci v kryptoměnách a blockchainu jako takovém a stává se hlavním technologickým tahounem, který podpoří koupi, prodej a úschování kryptoměn na svých přístrojích. 

Twitter a Lightning network

Zakladatel a hlavní jednatel společnosti Jack Dorsey na svém profilu podpořil Lightning Network a následně umožnil společnosti tippin.me, ať můžou uživatelé zasílat menší spropitné za tweety, které se jim líbí nebo chtěji podpořit daného autora tweetu. Spropitné/podpora se posílá právě pomocí Lightning network (tzv. blesková síť). Ta umožňuje mikroplatby mezi uživateli nebo i samotnými podniky napříč celým světem. Pomocí Lightning network je možné zasílat, například, Bitcoin z Prahy do New Yorku během pár vteřin (poplatek za 1 transakci je zhruba 2,6 ).

Ve spojení s Twitterem a Samsungem se jedná o více než 400 milionů uživatelů dohromady, kteří mají možnost se přímo angažovat v krypto komunitě (zejména si posílat Bitcoin a Ehtereum). Tyto zprávy z reportu nám ukazují, že mají daleko větší dosah optimismu a důsledků, oproti dlouho očekávanému povolení pro bitcoinový ETF pod správou CBOE, který nese název VanEck-SolidX Bitcoin ETF.

 


Kryptofond

Jsme prvním soukromým fondem ve střední Evropě zaměřeným na kryptoměny. Poskytujeme našim klientům profesionální správu a bezpečný přístup do digitálních měnových aktiv.

Více informací naleznete na: https://kryptofond.cz/en/



Přečtěte si také:

18.05.2023Jaké jsou aktuální trendy ve světě kryptoměn? Daniel Mitrovský (FUMBI)
03.09.2022Absolvent MU přibližuje svět kryptoměn na YouTube muni.cz (Masarykova univerzita)
30.05.2022Stává se New York novým hlavním městem kryptoměn? Ing. Zbyněk Kalousek (Coinbank)
27.04.2022Co to může znamenat pro svět kryptoměn - Elon Musk získal Twitter cryptokingdom.tech (Crypto Kingdom)



Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688