TNBiz (TN.cz)
Dovolená  |  26.02.2019 06:47:48, aktualizováno 07:03:06

Prázdniny jsou v plném proudu, podívejte se, kde si ještě u nás zalyžujete.

Jarní prázdniny jsou v plném proudu a spousta rodičů přemýšlí, kam ještě vyrazit na hory. Ve velmi teplém počasí sníh rychle odtává, na sjezdovkách ale stále drží. Je tak mnoho míst, kam se dá vyrazit za lyžováním či běžkováním, lidé by ale měli pravidelně kontrolovat podmínky, než vyrazí na cesty.

Únor se velmi rychle blíží ke konci a o slovo se hlásí jarní počasí, lyžařská sezóna ale ještě není u konce. I když sníh rychle taje, velká část sjezdovek je stále sjízdná, i když už podmínky nejsou zcela ideální.

Kde lyžovat v cizině? Podívejte se na nabídku lyžařských zájezdů českých CK

Horská služba nedoporučuje vysokohorské túry, ve vyšších partiích pohoří bývají cesty zledovatělé, lidé by tak neměli vyrážet na cesty bez řádné přípravy. Už před víkendem museli členové horské služby vyjíždět k uvíznutým běžkařům, které museli svážet do bezpečí.

Lidé by neměli vyrážet na túry bez náležité obuvi, náčelník Horské služby Krkonoše Pavel Jirsa pro zvýšení bezpečnosti také doporučil používání takzvaných nesmeků.

Jeseníky

Jeseníky hlásí v průměru kolem 60 centimetrů sněhu, teploty v noci klesají pod nulu, přes den ale může být i kolem 5 °C nad nulou. Velmi dobré podmínky panují například na Pradědu, kde je v provozu většina sjezdovek vyjma dvou lehčích.

Stále se také jezdí na většině sjezdovek na Kraličáku, kde jsou mimo provoz dvě sjezdovky a snowpark. Červenohorské sedlo má otevřené všechny sjezdovky a vleky, snowpark i dětskou zónu. 

Krkonoše

I v Krkonoších se přes vysoké teploty stále lyžuje. Dobré podmínky panují například ve skiareálu Černá Hora - Pec, kde je v provozu 12 vleků ze 13 a také obě sedačky. Všechny sjezdovky jsou sjízdné.

V Rokytnici nad Jizerou se lidé svezou na 16,2 kilometrech sjezdovek z celkových 17,1, sedm vleků z 11 stále jezdí. V Harrachově je i brzy dopoledne několik stupňů nad nulou, sjezdovky jsou stále otevřené a jezdí se i nadále.

Vyrazit můžete také do Herlíkovic, kde je aktuálně v provozu devět sjezdovek z 12, díky zmrzlému podkladu je stále kolem 90 centimetrů sněhu.

Téměř plný provoz hlásí i skiareál Špindlerův mlýn, kde je mimo provoz pouze jedna sjezdovka. Tou je černá sjezdovka na Svatém Petru.

Krušné hory

Ani Krušné hory lyžařské a snowboardové nadšence nezklamou. Skiareál Klínovec je stále plně v provozu, nejezdí jen čtyři vleky, sjezdovky jsou stále otevřené všechny. V provozu je také například Plešivec, kde si lidé mohou vychutnat jízdu na šesti sjezdovkách z celkových deseti. 

Beskydy

Lyžování v Beskydech si stále můžete užít například ve skicentru Kohútka, kde jsou sjízdné všechny sjezdovky. Plný provoz hlásí také lyžařský areál Bílá, kde na sjezdovkách stále leží kolem 35 až 60 centimetrů technického sněhu.

Orlické hory

I v Orlických horách stoupají teploty vysoko nad nulu, i přes to skiareál v Deštné hlásí až 90 centimetrů sněhu. V provozu je pět vleků ze šesti, sjízdné jsou všechny sjezdovky. Podobné podmínky panují také například ve Zdobnici, kde je mimo provoz jedna sjezdovka a jeden vlek.

Šumava

Za lyžováním se stále vyplatí vyrazit také například do lyžařského areálu Lipno, kde jezdí všech 15 sjezdových tratí. Ve skiareálu Kvilda je aktuálně mimo provoz snowtubing a dětský vlek, sjezdovky jsou sjízdné všechny.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688