TNBiz (TN.cz)
23.02.2019 20:07:44

Počasí v Evropě: Itálii a Chorvatsko trápí vítr.

Zatímco do Česka dorazilo o víkendu ochlazení, jihoevropské státy se potýkají s extrémně silným větrem. Nejsilnější poryvy zasáhly Chorvatsko a Itálii, kde už má extrémní počasí na svědomí tři životy.

Obě země hlásí vyvrácené stromy, poškozené domy a problémy v dopravě. Chorvatští meteorologové v sobotu uvedli, že nárazy větru ve Splitu dosáhly rychlosti 191 kilometrů v hodině, píše Washington Post s odkazem na agenturu AP.

Italská zpravodajská agentura ANSA uvedla, že vítr shodil zeď na farmě u města Frosinone. V jejích troskách zahynuli dva senioři kolem sedmdesátky. Třetí obětí je řidič, na kterého na předměstí Říma spadl strom. 

Další padající strom u Neapole zranil ženu a její dceru v pubertálním věku. Silný vítr také zahnal na mělčinu u města Bari tureckou nákladní loď. Kvůli rozbouřenému moři se na místo nemohou dostat remorkéry, které by ji mohly osvobodit.


Orkán na ostrově Brač:

 

Kvůli větru také nevyjela spousta trajektů. Jeho poryvy navíc v centrální Dálmácii rozdmýchaly několik požárů. Ve Splitu a okolních městech musely být uzavřeny některé ulice kvůli poletujícím střepům a dlaždicím.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty