TNBiz (TN.cz)
Osobní finance  |  18.02.2019 12:02:25

K moři za pár korun? Pojišťovny pořádají pro děti levné pobyty.

Příspěvek až 10 tisíc na pobyt u moře, nebo takový pobyt uspořádaný přímo pojišťovnou, za který rodiče dají jen několik tisíc. Termín pro podání přihlášek na léčebně-ozdravné pobyty pro chronicky nemocné děti se blíží a některé pojišťovny už hlásí, že část léčebných pobytů je už obsazená!

Ozdravné pobyty pro chronicky nemocné děti patří mezi nejoblíbenější benefity, které zdravotní pojišťovny nabízejí. Lákají i na to, že v případě, že se rozhodnete dítě k pojišťovně teprve přihlásit, bude mít i tak možnost na zdravotní pobyt u moře odjet už letos.

Všeobecná zdravotní pojišťovna (VZP), organizuje od začátku června do poloviny září pět třítýdenních pobytů v Bulharsku a pět v Černé Hoře. Pobyty jsou určeny pro děti ve věku od 7 do 16 let trpící vybranými chronickými onemocněními, například psoriázou, aktopickým ekzémem, bronchiálním astmatem, chronickou obstruktivní plicní nemocí, alergiemi způsobenými pylem, chronickým zánětem vnějších nosních dutin a opakovanými katary dýchacích cest.

Spoluúčast rodičů se pohybuje od přibližně 3,5 tisíc v zářijových termínech až po 10 600 u pobytu v Černé Hoře na začátku července. Přehled termínů a výši spoluúčasti najdete na webu pojišťovny. Nárok mají i děti, které rodiče k VZP teprve přihlásí.

"Dítě, které bude registrováno u VZP až k 1. 7. 2019, se tedy může zúčastnit jen 3., 4. nebo 5. turnusu léčebně-ozdravných pobytů. Hned po podání přihlášky dítěte k VZP ale můžete jako jeho zákonní zástupci podat i Přihlášku k účasti dítěte na léčebně-ozdravném pobytu a tím mu zarezervovat místo ve zvoleném turnusu," uvedl mluvčí VZP Oldřich Tichý.

S potvrzeným návrhem od lékaře se pak rodiče musí vypravit na pobočku pojišťovny, kde s VZP podepíšou smlouvu o účasti dítěte na léčebně-ozdravném pobytu.

Vojenská zdravotní pojišťovna zatím informace o ozdravných pobytech pro děti s chronickými respiračními nebo kožními problémy nezveřejnila. Na svých stránkách informuje, že tak plánuje učinit po ukončení výběrového řízení v průběhu února 2019.

Česká průmyslová zdravotní pojišťovna plánuje přímořské a vysokohorské pobyty zorganizovat i v letošním roce. Pobyty budou určeny pro děti ve věku od 8 do 15 let. Bližší informace zatím pojišťovna nezveřejnila.

Oborová zdravotní pojišťovna organizuje dvoutýdenní pobyty v Chorvatsku. Kromě respiračních a kožních problémů jsou určeny i pro děti s problémy s pohybovým aparátem. Zúčastnit se jich mohou děti od 7 do 15 let. Cena se liší podle toho, jestli je u OZP pojištěné jen dítě, nebo i oba jeho rodiče (případně rodič-samoživitel). Pobyty začínají na 8 250 .

Termíny během letních prázdnin jsou již ale obsazené! Přihlásit dítě je možné jen na pobyt začínající 25. 6. nebo na ten, který končí až 5. září. O termínu nástupu rozhoduje pojišťovna. Více na stránkách OZP.

Zaměstnanecká pojišťovna Škoda přispívá dětem od 4 do 19 let na ozdravný pobyt u moře nebo na horách částkou tisíc korun. Pobyt musí být zajištěný přes cestovní agenturu nebo cestovní kancelář a pojišťovna vyžaduje doporučení praktického lékaře nebo specialisty.

Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra ČR pořádá dvoutýdenní léčebně-ozdravné pobyty v červnu a v září ve Vysokých Tatrách. Určeny jsou pro děti od 4 do 14 let s chronickými onemocněnými dýchacích cest. Pobyt v první polovině června je určený pro děti bez doprovodu, další dva termíny jsou pro děti s doprovodem rodičů. Termín pro podání přihlášky byl ovšem už 31. ledna.

Revírní bratrská pokladna – zdravotní pojišťovna přispívá od letoška dětem ve věku od 8 do 15 let, které se léčí dlouhodobě s onemocněními horních cest dýchacích, s alergiemi nebo dermatózami na individuální přímořské pobyty s rodiči nebo blízkými. Podmínkou je, že musí být dlouhé minimálně 14 dní.

Pojišťovna přispěje na takový pobyt pořádaný cestovní kanceláří až 10 tisíc korun. Žádost o poskytnutí příspěvku se zdravotní dokumentací prokazující splnění kritérií je potřeba podat pojišťovně do 30. dubna. Žádosti pak budou posuzovat revizní lékaři. Do 30 dní od podání žádosti se rodiče dozví, jestli jim pojišťovna přispěje. Peníze pak dostanou po absolvování zájezdu.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688