TNBiz (TN.cz)
15.02.2019 11:34:03

Rozmarné počasí. Nejtepleji je na horách, na východě je mráz a mlha. Předpověď na víkend.

Zatímco většina Česka se od rána raduje ze sluníčka a azurové oblohy, počasí opět ukázalo, že svede psí kusy. Východ Čech totiž naopak zakryla mlha, silnice namrzly a řidiče to často nepříjemně zaskočilo. Hezké počasí vydrží i o víkendu.

"Na Královéhradecku, Pardubicku a částečně na Vysočině po ránu panovaly mlhy a to mrznoucí. Na silnicích vznikala námraza. Podobný charakter počasí přinese celý víkend - převážně slunečno, po ránu místy mlhy nebo nízká oblačnost. Teploty budou jarní," řekla TN.cz meteoroložka Dagmar Honsová.

Že počasí opravdu blázní, dokazují i data Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Podle nich je totiž nejteplejším místem v Česku v pátek dopoledne Pec pod Sněžkou (8,7 stupně) a Javorník v Jeseníkách (9,6 stupně).


Počasí o víkendu

V sobotu bude jasno až polojasno, místy mlhy nebo nízká oblačnost. Noční teploty 4 až 0 °C, ojediněle -4 °C. Denní teploty 8 až 12 °C, při mlze kolem 4 °C. Povane slabý proměnlivý vítr.

V neděli bude počasí stejné jako v sobotu s tím rozdílem, že noční teploty mohou klesnout ještě o jeden stupínek níž.


Počasí v příštím týdnu

"V pondělí bude jasno až polojasno, místy mlhy nebo nízká oblačnost. Noční teploty 4 až 0 °C, místy až -4 °C. Denní teploty 8 až 12 °C, při mlze kolem 4 °C. Slabý jihovýchodní vítr," předpovídá Honsová.

Mlhy vydrží i v úterý, navíc přibude i deště, i když jen na severozápadě území. Maximální teploty pořád vydrží kolem 12 stupňů.

"Ve středu bude oblačno, místy mlhy nebo nízká oblačnost. Noční teploty 4 až 0 °C, ojediněle až -4 °C. Denní teploty 4 až 8 °C. Slabý jihozápadní vítr," slibuje Honsová.

Ochladit by se mělo ke konci příštího týdne, kdy za jasného počasí mohou teploty v noci klesnout až k -5 až -7°C 

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty