Patria (Patria Finance)
Akcie v ČR  |  14.02.2019 10:45:21

2018 byl rokem investic do inovací, říká generální ředitel ČSOB Hollows. Mobilní transakce vzrostly o dvě pětiny


Čistý zisk skupiny ČSOB za rok 2018 dosáhl 15,8 miliardy korun. Meziroční pokles je důsledkem mimořádných výnosů v předchozím roce a navyšování investic. "Rok 2018 byl rokem investic do inovací," uvedl generální ředitel banky John Hollows. Objem úvěrů vzrostl na 689 miliard korun, meziročně o 5 %. Objem vkladů se zvýšil na 868 miliard korun, meziročně o 6 %.

Celkový objem aktiv pod správou skupiny ČSOB vzrostl meziročně o procento na 204 miliard korun. Provozní výnosy dosáhly 37,1 miliard , meziročně zhruba stejné výše, provozní náklady se zvýšily na 17,8 miliardy korun, meziročně o 9 %. Jsou zejména odkrazem investice do lidí. Investice do odměňování zaměstnanců se meziročně zvýšily o 10 %

Počet aktivních uživatelů ČSOB mobilního bankovnictví meziročně vzrostl o 25 %, stejně tak rostl počet mobilních transakcí o 39 %. "Získali jsme ocenění pro nejlepší banku v České republice za rok 2018 od mezinárodních časopisů The Banker, Euromoney, Global Finance, EMEA Finance a pro nejlepší online banku the Best Internet Bank, uvedla také ČSOB.

Rok 2018 byl pro naši skupinu rokem inovací. Podařilo se nám významně investovat do nových technologií. Z pohledu chování našich klientů je vidět, že mají zájem o novinky, které jsou spojené s digitalizací bankovního sektoru. To vnímáme zejména na rostoucím počtu uživatelů mobilního bankovnictví, jejichž počet stoupl meziročně o 25 %. Historickým milníkem v bankovnictví je otevřené bankovnictví, které jsme pro naše klienty v loňském roce spustili, “ řekl John Hollows, generální ředitel ČSOB.

ČSOB vykázala za rok 2018 meziročně nižší, ale stále velmi solidní čistý zisk. "Důvodem jsou nižší ostatní provozní výnosy ovlivněné mimořádnými výnosy v loňském roce (jednorázový výnos z vypořádání dřívějšího soudního sporu, pozitivní přecenění, prodej dluhopisů a výnosy spojené s ukončením kurzového závazku ČNB), vyšší provozní náklady a ztráty ze znehodnocení, zatímco čistý úrokový výnos a čistý výnos z poplatků a provizí meziročně vzrostly. Nízký ukazatel nákladů na úvěrové riziko a ukazatel podílu úvěrů v selhání odráží přetrvávající vynikající kvalitu úvěrového portfolia," vysvětlila a dále uvedla ČSOB.

„V loňském roce jsme pokračovali v naplňování naší obchodní strategie postavené na modelu bankopojištění. Investujeme do digitálních řešení, díky kterým jsou finanční služby dostupné všem našim klientům. Chceme být dostupní online i prostřednictvím našich poboček a obchodních míst České pošty. Díky našim klientům víme, že osobní kontakt je stále velmi důležitý,“ dodal John Hollows.

Přehled celoročních výsledků ČSOB:

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688