Jonáš Mlýnek (LYNX)
Okénko investora  |  11.02.2019 09:56:11

Nejlepší americké dividendové akcie 2019

Snem každého dlouhodobého investora je nakoupit akcie a vyčkat, až se mu investice vrátí. V tomto článku vám představíme způsob, jak jednoduše obohatit vaše akciové portfolio.

Ukážeme si způsob, jak docílit vyššího příjmu na pravidelné bázi a jak překonat výnosy nejdůležitějších indexů jako je index S&P 500 či DAX.

Jak dosáhnout takových výkonů ve vašem portfoliu? Na této cestě vám mohou pomoci výplaty z amerických dividendových akcií.

A jaké jsou ty správné americké dividendové akcie, které obchodovat? Představíme vám top 5 amerických dividendových akcií, které by vás mohly zajímat.

 Co je dividenda?

Dividenda je vyplácení podílu akcionářům dané společnosti, což držitelům akcií poskytuje dodatečný zdroj příjmů. To je důvod, proč se dividendové akcie těší mezi investory takové popularitě.

Existuje hned řada možností, jak se svým ziskem může společnost naložit. Vedle rozdělení zisku akcionářům ve formě dividend může společnost také například investovat do růstu výrobní kapacity, či do vývoje nových produktů. Výše dividend a její historický vývoj nám zpravidla sama o sobě vypovídá mnoho o dané společnosti.

Pro mnohé investory je právě výše dividendy důvodem k nákupu a držení daných akciových titulů. Z tohoto důvodu existují seznamy tzv. „dividendových aristokratů“, což jsou firmy, které každoročně navyšují své dividendy po dobu 25 a více let. V tomto článku se blíže podíváme na to, jak si vybrat firmu z USA s lukrativní dividendou.

Jak porazit index prostřednictvím dividendových výplat?

Roční výplaty dividend hrají klíčovou roli v celkové návratnosti investic. Slavný citát legendárního Johna D. Rockefellera jako by investorům mluvil z duše, zní:

„Víte, jaká jediná věc mi přináší opravdové potěšení? Vidět přicházet mé dividendy.“ – John D. Rockefeller

Skutečnost, že výplata dividend je pro investory rozhodujícím faktorem, je jasně reflektováno na grafu výše. Zatímco bílá linie zobrazuje výkonnost cenového indexu S&P 500 za posledních deset let, oranžová linie vykresluje trend reinvestic do indexu S&P 500 během stejného časového období. Jediným rozdílem tedy je, že linie znázorňující reinvestice do tohoto indexu, představuje zpětně vložené výnosy do tohoto indexu.

Z toho vyplývá, že právě výplata dividend je pro investory rozhodující. A jak vyhledat akcie vhodné pro vaše dividendové portfolio? Akcie, u kterých dividendové výplaty ročně narůstají, budeme hledat u úspěšných a stabilních společností. Jelikož mnoho z těchto společností působí v Americe, zaměřili jsme se v tomto článku na americké dividendové akcie.

Které americké dividendové akcie jsou atraktivní pro rok 2019?

1. PepsiCo (PEP)

PepsiCo, jak už název napovídá, je majitelem značky Pepsi. Mimo jiné však vlastní celou řadu stejně známých produktových značek, jako jsou například Mountain Dew, Lays, či Doritos. Právě produkty zaměřené na produkci jídla jsou pro PepsiCo stále důležitější, jelikož obliba v ochucených nápojích celosvětově klesá v důsledku stále silnějšího odporu mnoha lidí ke slazeným nápojům.

PepsiCo je gigant s tržní hodnotou 152,7 miliard USD a čistým dluhem ve výši 20 miliard USD. Nevýhodou jsou poměrně drahé akcie. K / w je momentálně 25,4. Příjemná je však výše dividendy 3,43%.


 2. Walgreens Boots Alliance (WBA)

Společnost Walgreens Boots Alliance je celosvětový hráč v odvětví retailového obchodu zejména ve farmaceutickém průmyslu. Již řadu let vykazuje stabilní růst. Společnost má tržní hodnotu 67,7 miliard USD a čistý dluh ve výši 13 miliard USD. Za poslední dekádu se její tržby zdvojnásobily z 59 miliard USD na 118 miliard USD, zisk na akcii se zvýšil z 2,17 USD na 3,78 USD a dividenda se zvýšila z 0,40 USD na 1,72 USD.

Poměr ceny a výnosu na akcii však prudce klesl v důsledku obav ohledně marží na produkty Walgreens Boots Alliance a případné konkurence společnosti Amazon. K / w nyní klesl na pouhých 13, čímž se tato akcie stává velmi lukrativní. Průměr za posledních 5 let byl 22.

Společnost navíc vyplácí formou dividend poměrně malé procento ze svého zisku, což zaručuje bezpečnost a stabilitu. Navíc kromě dividend společnost Walgreens Boots Alliance nabízí svým akcionářům velmi lukrativní cenu při zpětném odkupu jejich akcií. Tím se zvyšuje zisk na akcii, což umožňuje společnosti následně zvýšit dividendu, aniž by se zvýšily výdaje s tím spojené.


Celý článek si můžete přečíst na webu Lynxbroker.cz


Jonáš Mlýnek

Jonáš Mlýnek

Jonáš Mlýnek působí jako ředitel české a slovenské pobočky LYNX. Akciovými trhy se zabývá již od roku 2007. Specializuje se zejména na americké trhy a na vlivy politických a makroekonomických událostí na zahraniční trhy. V současnosti studuje program CFA.


LYNX

Logo LYNX

LYNX broker je specialista na online investování. Českým a slovenským investorům poskytuje nejširší nabídku trhů a instrumentů v kombinaci s extrémně nízkými poplatky. Umožňuje obchodovat akcie, opce, futures, forex, ETF, dluhopisy, certifikáty a další instrumenty na jediném účtu. Akcie a ETF je možné obchodovat od $5 v USA nebo od €6 v EU.


Získejte tipy na akcie a ETF zdarma

Chce získat aktuální tipy na akcie a ETF na tento týden? Investiční newsletter Breakout Trader přináší pravidelně každé úterý podrobnou analýzu čtyř akcií a jednoho ETF včetně konkrétních úrovní vstupu a výstupu. Zaregistrujte se k odběru zdarma a bez závazků na www.lynxbroker.cz/breakout-trader.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

24.07.20193 nejlepší ropné akcie roku 2019 Jonáš Mlýnek (LYNX)
09.07.20195 nejlepších dividendových ETF roku 2019 Jonáš Mlýnek (LYNX)



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688