Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Investice  |  06.02.2019 23:29:03

6. února: Tohle potřebujete vědět nejen o středečním obchodování na amerických burzách

Americké akciové indexy přerušily růst. Zklamání investorům připravily především hospodářské výhledy firem, které vyrábějí videohry. Čeká se na vývoj obchodních jednání mezi USA a Čínou. Na devizovém trhu posiloval dolar.

Index Dow, který zahrnuje akcie třiceti předních amerických firem, klesl o 0,08 % na 25 390,30 bodu, širší index S&P 500 odepsal 0,22 % na 2 731,61 bodu a index technologického trhu Nasdaq Composite se snížil o 0,36 % na 7 375,28 bodu. Navzdory poklesu se ale indexy stále pohybují poblíž svých dvouměsíčních maxim. Index volatility VIX klesl o 1,22 % na 15,38 % a výnos 10letých vládních dluhopisů USA zůstal prakticky beze změny na 2,70 %. Okolo 2 % ztrácely nejznámější kryptoměny.

Nejhlubší propad vykázaly akcie výrobců videoher. Poté, co zveřejnily výhledy slabší, než byly odhady Wall Street, zamířily dolů akcie výrobců videoher Electronic Arts (-13,31 %) a Activision Blizzard (-10,12 %). Přispěly k 1,7% poklesu sektoru služeb v rámci indexu S&P 500.

Do středečního rána zveřejnilo hospodářské výsledky za uplynulý kvartál 55 % firem z indexu S&P 500. 68 % z nich překonalo odhady analytiků na úrovni čistého zisku. Celkové vyznění výsledkové sezóny ale podle analytiků není jednoznačné, protože řada firem nabídla trhu velice opatrné výhledy na letošní rok a míra překonávání odhadů není tak vysoká jako v uplynulých několika čtvrtletích.

"Trh se po pěkném startu roku cítí být trochu vyčerpaný," řekl agentuře Reuters analytik Nathan Thooft z bostonské společnosti Manulife Asset Management.

ALIBABA A TENCENT JAKO VSTUPENKA NA ČÍNSKÝ AKCIOVÝ TRH

Na devizovém trhu se dařilo dolaru, naopak oslabovaly euro a libra. Krátce po 22.00 SEČ euro k dolaru v důsledku obav z vývoje evropské ekonomiky ztrácelo 0,34 % na 1,1367 USD. Libra pak k dolaru odepisovala 0,24 % na 0,8788 USD. Dolarový index, který vyjadřuje hodnotu amerického dolaru ke koši šesti hlavních světových měn, přidával ve stejnou dobu 0,32 % na 96,37 bodu.

Z německé ekonomiky přichází v poslední době řada údajů, které ukazují na slabší výkon hospodářství. Ve středu investory zklamaly údaje o prosincových zakázkách německého průmyslu, přestože se počet průmyslových objednávek za celé čtvrté čtvrtletí mírně zvýšil.

O 1,6 % k americké měně oslaboval australský dolar. Reagoval na překvapivý výrok šéfa australské centrální banky, který nevyloučil snížení základní úrokové sazby. Dosud banka signalizovala naopak možné zvýšení úroků. Šéf australské centrální banky Philip Lowe naznačil možné snížení základní úrokové sazby, pokud by se měla ekonomická situace zhoršit.

VÝPRODEJE ŘÍZENÉ ALGORITMY JAKO INVERZNÍ TRADINGOVÉ TIPY

Ceny ropy zvrátily počáteční pokles a rostly v podvečer zhruba o procento. Způsobila to zpráva o stavu zásob v USA, která naznačila, že poptávka po destilátech je vysoká, a také obavy o dodávky. Zisky zbrzdil růst hodnoty amerického dolaru a pokračující obavy z globálního ekonomického zpomalení.

Zpráva z USA ukázala, že domácí zásoby ropy stouply v minulém týdnu méně, než se čekalo, přestože rafinérie zvýšily produkci. Podle vládní agentury EIA zásoby stouply o 1,3 milionu barelů, zatímco analytici čekali růst až o 2,2 milionu barelů. Menší růst, než se čekalo, zaznamenaly také zásoby benzínu a zásoby destilátů klesly mnohem více.

Obchodníci se také již delší dobu zaměřují na dodávky, které by mohly být napjaté poté, co Organizace zemí vyvážejících ropu a její spojenci začali v v lednu snižovat produkci. Obavy o dostatek ropy na trzích vyvolávají také sankce zavedené Spojenými státy vůči venezuelské státní ropné firmě PDVSA.

KOMPLETNÍ SHRNUTÍ STŘEDEČNÍHO OBCHODOVÁNÍ V USA

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688