Jiří Zendulka
(Kurzy.cz)
Auto Moto  |  05.02.2019 18:14:31

Koupit si auto v Lidlu se stalo realitou


O budoucnosti on-line prodejů automobilů se mluví již poměrně dlouho. V realitu jej nyní proměňuje velký maloobchodní hráč. Německý Lidl coby řetězec působící ve 30 zemích světa, kde provozuje přibližně 10 500 poboček, rozšiřuje na domovském trhu svůj elektronický obchod. K 30 tisícům položkám přidává jednu nejdražší – Fiat 500.

Německu Lidl ve spolupráci s mladou společností VEHICULUM, která během 3 let od založení vyrostla na online platformě pro porovnání leasingových nabídek, umožňuje nově zákazníkům objednat si on-line v rámci akce „Lidl Auto“ na operativní leasing nový Fiat 500.


Zdroj: Lidl.de

Samotné financování se realizuje prostřednictvím společnosti Santander Consumer Leasing a zájemce v základu měsíčně vyjde jen na 89 EUR (2 287 ). Tedy pokud si u daného vozu, v ceně 15 270 EUR (392 440 ), zvolí nejdelší 4 letou variantu pronájmu s ročním „nižším“ nájezdem 10 tisíc kilometrů. Pro aktivnější řidiče je v nabídce i dražší varianta s nájezdem 15 tisíc kilometrů, resp. zvolit lze také délku pronájmu jen 24 či 36 měsíců.

Poměrně logicky prakticky žádné volby z hlediska vybavení vozu ale zájemce nemá. Zvolit vlastně může jen ze čtyř barevných provedení. Dané vozy jsou jinak vybaveny benzínovým motorem o obsahu 1,2 l s výkonem 51 kW, neboli 69 koní. Vozu, při například kombinované spotřebě 6,1 litru, to umožňuje zrychlení na 100 km/h za 12,9 sekund. Fiat je nicméně vybaven zadními parkovacími senzory, manuální klimatizací či rádiem a 5“ dotykovou obrazovkou. Řidič může řadu činností ovládat díku multifunkčním tlačítkům na koženém volantu.

Zdroj: Lidl.de

Kromě samotného leasingu je k vozu nutné přičíst také náklady na pojištění. To si zájemce sice může zařídit externě sám, nicméně vše je nastaveno tak, aby pořízení vozu bylo právě co nejjednodušší. Dle Lidlu totiž nemá celý on-line proces, včetně zadání údajů pro prověření solventnosti zájemce, zabrat více jak 15 minut. A vzhledem k rozsahu pojištění, například krytí 100 mil. EUR v rámci „povinného ručení“, má být 68,29 EUR/měsíčně (1 755 ) v Německu bezkonkurenční. Zahrnuje zároveň i kompletní servis vozu, který je standardně vybaven letními pneumatikami. Za dalších volitelných měsíčních 6,23 EUR (160 ) získá nájemce také zimní.

Zkrátka sečteno podtrženo Lidl přichází s nabídkou pronajmout si na operativní leasing Fiat 500 při nejlevnější variantě „komplet“ za měsíčních 163,52 EUR (4 202 ). Akce, pro kterou je připraveno tisíc vozů, může nejspíše oslovit především mladší ročníky zájemců. A každopádně jistě posunout laťku v jednoduchosti a rychlosti „koupěautomobilů. Jen s rychlostí samotné dodávky Fiatu to není jako v Německu s rohlíky, vyšplhat se totiž může až na 12 týdnů. A auto domu Lidl také nedodá. K dispozici jsou jen tři města, ve kterých si je zájemce následně musí převzít.  

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář






?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688