TNBiz (TN.cz)
Práce  |  04.02.2019 06:10:28, aktualizováno 10.02.2019 09:00:28

Chystá se další výrazné zvyšování mezd. Polepší si v několika řetězcích

Přibližně o 3000 korun si od března polepší prodavačky v Penny Marketu. Řetězec po pouhém půl roce ohlásil další zvyšování mezd. Ani zaměstnanci jiných obchodů si ale nemusí zoufat, zvyšovat mzdy bude už brzy hned několik dalších řetězců.

Práce v obchodě už dávno nepatří mezi ty nejhůře placené. Obchodníci vědí, že pokud si chtějí udržet kvalitní personál, musí ho dostatečně zaplatit. Mezi řetězci tak v posledních letech zuří boj o zaměstnance.

Zaměstnanci obchodů a logistických center Penny Marketu si od 1. března přilepší v průměru o 10 %. Základní mzda v řetězci se bude pohybovat v rozmezí od 23 do 28 tisíc korun. U pokladních vzroste mzda o 15 %, v závislosti na tom, jak dlouho u Penny Marketu pracují, vzrostou o 2 500 až 3 000 korun.

 

Na zvýšení platů se mohou letos těšit i zaměstnanci Globusu. "Jsme rodinná firma, kde nám na pocitu zaměstnanců a jejich odměně velmi záleží. Proto jsme poslední tři roky rozdělovali mezi zaměstnance zisk v řádu stovek milionů korun a současně rozšiřovali zaměstnanecké benefity," uvedla tisková mluvčí Globusu Rita Gabrielová.

Na konkrétní sumě, o kterou se letos platy zvýší, v Globusu zatím pracují - mimo jiné s týmovými lídry a také s odbory. "Zvyšování mezd je tématem vždy na konci obchodního roku, tedy od 1. července. Naše zaměstnance o něm budeme rádi a v dostatečném předstihu informovat," doplnila Gabrielová.

 

Podobná je i situace v Albertu. Od 1. ledna navýšil mzdy provozních zaměstnanců v obchodech v průměru o 17 %. Navýšení mezd na provozních nemanažerských pozicích v prodejnách za uplynulých 25 měsíců činí v součtu v průměru 49,5 %.

"Již v roce 2018 jsme navázali na vývoj v minulých letech a významně jsme investovali do mezd našich kolegů v prodejnách. V roce 2018 jsme investovali do mzdových prostředků dodatečnou půl miliardu korun. Přibližně stejné prostředky si vyžádá i letošní navyšování," spočítala mluvčí Albertu Barbora Vanko.

 

Jestli si polepší i zaměstnanci v Lidlu, není zatím jasné. Řetězec naposledy navyšoval mzdy v březnu loňského roku, a to skokově. Zaměstnanci dostali přidáno o 20 %. "O případné úpravě mezd k začátku nového obchodního roku, tedy k březnu 2019, budeme včas informovat," doplnila mluvčí Zuzana Holá.

 

Kaufland od letošního března zavádí tzv. interní minimální mzdu. Za práci na plný úvazek budou všichni zaměstnanci brát minimálně 24 tisíc hrubého. Nebude tak záležet, zda lidé pracují na prodejně, v logistice nebo na centrále.

 

Zaměstnancům Billa se zvýšily platy od 1. ledna. Oproti loňskému roku si polepšili o 4 %. Není to ale jediný benefit, na který se mohou zaměstnanci těšit. "Od 1. března bude plošně zaveden benefit v podobě Multisport karty, a to pro zaměstnance na centrále i v prodejnách," řekla mluvčí společnosti Dana Bratánková.

Jaká byla situace v minulém roce? Více ve zprávě Lepší peníze, řada výhod: Obchody se rvou o pokladní

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.


Poslední zprávy z rubriky Práce:

Čt   9:16  BDO: Zaměstnávání dohodářů bude výhodné, ale jen když je firmy zaregistrují jako... BDO Česká republika (BDO Česká republika)
Po 12:19  Firemní benefity v roce 2024 Pluxee Česká republika (Pluxee ČR)
11.04.2024  Když se dlouho nedaří získat nové zaměstnání Hays plc (Hays plc)






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688