TNBiz (TN.cz)
Kultura  |  01.02.2019 10:33:07

Lidé se dnes rozloučí s Luďkem Munzarem v Národním divadle

Lidé se mohou dnes naposledy rozloučit s hercem Luďkem Munzarem (†85). Smuteční obřad se uskuteční od 11 hodin v Národním divadle. Zlatá kaplička se pro veřejnost otevře už v 10:30.

Národní divadlo bude dnes svědkem posledního rozloučení s legendárním hercem Luďkem Munzarem. A loučení to bude skutečně velkolepé, nad letadlem přeletí dva letouny typu L 200 Morava. Něco takové Česko nepamatuje.

"Přiletíme zhruba v 10:45 minut, před jedenáctou hodinou odletíme. Poletíme zhruba ve tři sta metrech," popsal kapitán letadla Miroslav Kovář. Munzar byl dlouholetým členem Aeroklubu Letňany a vášnivým letcem.

Před zahájením posledního rozloučení budou mít lidé možnost podepsat se do kondolenční knihy a položit květinu k rakvi na jevišti. "U rakve budeme mít jedenáct čestných stráží. Bude tam 66 osobností české kultury. Budeme mít čtyři řečníky, kromě mne promluví také Ivan Trojan, Iva Janžurová, Taťána Medvecká. Pohřbu se zúčastní i Hradišťan," popsal ředitel Národního divadla Jan Burian.

Během rozloučení se budou promítat fotografie a videa z Munzarova života - nejen profesního, ale také osobního. Režie se ujal Ondřej Kepka. "Mám tu čest, že jsem byl rodinou osloven, abych dal dohromady nějaké ukázky pro poslední rozloučení do Národního divadla. Chystáme věci, které by ho nějakým způsobem charakterizovaly," prozradil.

V závěru rozloučení bude rakev s hercem vynesena před budovu špalírem smutečních hostů. Odpoledne se bude konat pohřeb v kruhu rodinném. Jestli na poslední rozloučení dorazí Munzarova manželka Jana Hlaváčová, není jasné. Dlouhá léta totiž trpí depresemi a Parkinsonovou chorobou.

Luděk Munzar zemřel v sobotu 26. ledna ve své vile v pražských Modřanech. Vystudoval herectví na pražské DAMU, byl dlouholetým členem Národního divadla v Praze. Na začátku své kariéry se objevil například ve filmech Dědeček automobil od Alfréda Radoka nebo v dramatech Kočár do Vídně a Dnes naposled.

V roce 1982 získal titul Zasloužilý umělec. V roce 1990 však i se svou ženou Janou Hlaváčovou angažmá v Národním divadle opustil. V roce 2011 obdržel Cenu Thálii za celoživotní mistrovství v oboru činohra.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688