Patria (Patria Finance)
Investice  |  30.01.2019 18:09:19

Boeing (+7 %) s rekordními čísly přelétl tržní odhady

Aktualizováno

Americká technologická společnost Boeing dosáhla v posledním loňském čtvrtletí rekordních příjmů i provozního zisku. Investory nad očekávání silné výsledky potěšily. Akcie v polovině řádné obchodní seance přidávají zhruba 7 %.

Příjmy americké společnosti za čtvrté čtvrtletí dosáhly rekordních 28,34 miliardy USA, což je meziroční nárůst o 14 % a nad nejvyšším jednotlivým analytickým odhadem 28,24 miliardy USD. Odhady překonal i jádrový zisk na akcii, který po meziročním nárůstu o 8 % dosáhl rekordních 5,48 USD (non GAAP) oproti tržnímu odhadu 4,59 USD. Provozní zisk dosáhl rekordních 4,2 miliardy USD.

Firma to vysvětluje mimo jiné rekordními komerčními dodávkami a také větším objemem v segmentu služeb.

Boeing již dříve oznámil, že v loňském roce dodal zákazníkům 806 letadel a získal zakázky na 893 letadel. V dodávkách tak po sedmé na sebou předstihl svého tradičního největšího rivala, evropský Airbus. V letošním roce firma odhaduje, že zákazníkům dodá 895 až 905 letounů. Kromě výroby letadel, kde mu patří světové prvenství, je Boeing globální dvojkou v obranném průmyslu.

Akcie společnosti letos zatím zpevnily o 13 %. V loňském roce měl na výkon akcií negativní dopad obchodní spor mezi USA a Čínou, který by mohl ohrozit výkon Boeingu.

Společnost kromě toho oznámila, že v uplynulém roce poprvé utržila více než 100 miliard dolarů. Firma rovněž v dnešním prohlášení zlepšila výhled zisku na letošní rok, hlavně díky růstu poptávky po letecké přepravě.

Za celý rok firma zvýšila příjmy o osm procent na 101,1 miliardy USD a poprvé ve své 102leté historii tržby překonaly hranici 100 miliard USD. Čistý zisk vzrostl o 24 procent na 10,5 miliardy USD.

Na letošní rok zvýšil Boeing odhad očištěného zisku na akcii na 19,9 až 20,1 dolaru z dřívějších 14,9 až 15,1 dolaru na akcii. Příjmy by měly činit 109,5 miliardy až 111,5 miliardy USD místo původně očekávaných 98 miliard až 100 miliard USD. Ke zvýšení prognózy přispěl zlepšený výhled komerční a vojenské divize i divize služeb.

Zdroje: Boeing, Bloomberg, ČTk, CNBC

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688