Posilte svůj imunitní systém, v zimě je oslabený

Organismu prospěje i pravidelný pohyb a otužování Náš organismus dostává v chladném počasí pořádně zabrat. Měli bychom mu proto v tomto období dodat dostatek vitaminů, které nám pomohou vyhnout se zbytečnému nachlazení i únavě. Přinášíme vám několik tipů, které podpoří váš imunitní systém.

V chladných měsících je samozřejmě důležité se teple oblékat. Ovšem změny teplot, kterým jsme vystavováni, nese náš organismus špatně. Pokud se chceme vyvarovat zbytečných onemocnění, ale i únavy a ospalosti, měli bychom začít od toho nejzákladnějšího: věnovat pozornost dostatečnému přísunu vitaminů. Díky vitaminům můžeme pomoci i naší pokožce, která v tomto počasí opravdu trpí. Samozřejmě nezapomínejme na dostatečnou hydrataci. Kvalitní krémy uleví popraskaným rukám, pokožce ale s hydratací pomůže i dostatek zinku a vitaminů A, C, D, E a vitaminy skupiny B. Jejich dostatečný přísun můžete zajistit díky speciálním doplňkům stravy, které obsahují všechny vitaminy důležité pro vaši pokožku.

Váš imunitní systém posílí i otužování. Pravidelná ranní studená sprcha vaše tělo postupně skvěle otuží. Díky tomu budete imunní vůči spoustě nemocí, které vás jen tak nedostanou. Skvěle funguje i sauna, v níž se vaše tělo navíc zbaví oxidantů. Vašemu organismu prospěje i pravidelný pohyb, třeba častá rychlá procházka na čerstvém vzduchu udělá s vaším imunitním systémem zázraky.

„Kromě pravidelného pohybu se však nezapomeňte soustředit ani na dostatečný přísun antioxidantů, které vaše tělo skvěle očistí. Stejně tak váš imunitní systém posílí dostatečná konzumace vitaminů E a C,“ radí Ing. Bohumil Hlavatý, výkonný ředitel České asociace pro speciální potraviny, a dodává: „Zaměřte se hlavně na čerstvou zeleninu a ovoce. Dělejte si zdravější svačiny či si pochutnejte raději na salátu než na smaženém jídle.“ Spoustu vitaminu C najdete například v kiwi, brokolici či zelí. Pokud cítíte, že vaše tělo potřebuje výrazněji podpořit, můžete si pořídit vhodné doplňky stravy, díky nimž získáte dostatek potřebných vitaminů.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky