TNBiz (TN.cz)
26.01.2019 20:25:43

Počasí: Meteorologové vydali výhled počasí na únor.

Následující čtyři týdny budou teplotně průměrné. Teploty by se měly pohybovat kolem nuly, v noci budou klesat přibližně k minus pěti stupňům. V první polovině února by mělo vydatněji sněžit.

"Předpokládáme, že teploty vzduchu v příštích čtyřech týdnech v období od 28. ledna do 24. února 2019 se budou pohybovat v mezích dlouhodobého průměru," uvedl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) na svém webu, kde dlouhodobý výhled počasí zveřejňuje.

Nejchladněji podle předpovědi bude v příštím týdnu, kdy ještě denní teploty zpravidla nepřekročí nulu. Mírně oteplit by se mohlo na začátku února, rtuť teploměru ale nevyšplhá do žádných závratných výšin - přes den bude kolem dvou stupňů. V noci se budou teploty pohybovat kolem minus pěti.

Meteorologové však upozorňují, že mohou udeřit i větší mrazy či naopak dorazit znatelnější oteplení. "Lze však očekávat přechodné teplotní výkyvy do kladných i záporných teplot," informuje ČHMÚ. Ty budou nejvíce patrné na konci února.

Nadcházející čtyři týdny budou podle meteorologů průměrné také srážkově. Vydatnější srážky, zejména sněhové, pak předpokládají jen v týdnu od 4. do 10. února.

Měsíční výhled vyjadřuje celkový charakter počasí, nepostihuje všechny možné výkyvy, upozorňuje ČHMÚ. Úspěšnost se pohybuje u teplot kolem 75 procent, u srážek kolem 65 procent.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty