Podmínky na lyžování jsou u nás za poslední roky nejlepší

TNBiz, 25.1.2019

Na horách v Česku jsou momentálně podmínky pro lyžování téměř ideální. Sněhu je dostatek a dokonce připadl i nový prašan. Dobrou zprávou je i to, že v provozu už je většina vleků a lanovek. A to poprvé po šesti letech. Navíc zatím nejsou přeplněná ani velká střediska, a tak se nečeká ve frontách.

I do pátečního rána v Krkonoších připadl nový prašan, na sjezdovkách je přes metr sněhu, technického namíchaného s tím přírodním. "Jsou tu skvělé podmínky. Na druhou stranu, tolik sněhu nám i trochu škodí, protože se lyžuje všude a lidé jsou rozprostřeni i jinde než u nás," říká René Hroneš ze skiareálu Špindlerův Mlýn.

To ale lyžaře vůbec netrápí, právě naopak. Za peníze, které za skipasy zaplatí, chtějí co nejvíc lyžařského potěšení. Lyžuje se na většině z 300 lyžařských středisek u nás. Poprvé od roku 2012.

Třeba na Šacberku je letošní sezona jedna z nejlepších v historii, na sjezdovkách je kolem metru a půl sněhu a lyžovat tu prý budou až do dubna.

Vše je nachystané už i na víkend, ale vypadá to, že namísto slunečních brýlí budou potřeba ty lyžařské. V sobotu bude na horách přes celý den pod nulou a napadnout má i 20 centimetrů sněhu. A také v neděli to bude podle předpovědí počasí podobné.

 

Když si ráno přivstanete a na horách budete mezi prvními, má to dvě velké nesporné výhody. Jednak zaparkujete bez problémů a blízko sjezdovky, na kopci si pak užijete takzvaný manšestr.

Většina zimních areálů má už v nabídce možnost koupit si skipas přes internet. Právě takovým nákupem můžete poměrně výrazně ušetřit a navíc se vyhnete čekání ve frontě u pokladen.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky