Okénko kryptoměny  |  21.01.2019 10:17:03

Softwarová peněženka, hardwarová peněženka nebo Bitcoiny na účtu?

Každý začátečník, který řeší, jakým způsobem uchovávat nabité Bitcoiny, má v zásadě čtyři možnosti. Softwarovou, papírovou nebo hardwarovou peněženku, anebo svěření prostředků třetí straně. První tři varianty sebou nesou svobodu vlastního držení kryptoměny, ale zároveň riziko ztráty privátního klíče a tím trvalou ztrátu nakoupené měny. Třetí vyžaduje naprostou důvěru vůči „správci“ vaší investice. Pokud takového najdete, odpadají potíže se ztrátou výše zmíněného přístupu k bitcoinové adrese. Ale kde takového hledat?

Jednou z prověřených možností je založení účtu v BitcoinBanking. BitcoinBanking je obdoba e-bankovnictví, kde máte 1 – 5 účtů v Bitcoinech a 1 účet ve FIAT měně ( nebo EUR). K účtu máte přístup pod uživatelským jménem a heslem, při jejichž ztrátě se obrátíte na zákaznickou podporu a při splnění určitých kroků a ověření, že jste skutečný majitel účtu, můžete nadále s prostředky nakládat.

A jaké má takový účet výhody? Tak především se o nic nestaráte. Směnný kurz je přímo mezi českou korunou (nebo eurem) a Bitcoinem, nezakládáte si bitcoinovou peněženku, nečekáte, až peníze dorazí, obchodujete rychle v reakci na situaci a finanční rezervy máte dostupné téměř po celém světě.

V BitcoinBanking se počítá s tím, že si všechno chcete nejdříve vyzkoušet. Pokud nechcete dodávat doklady totožnosti a hlavičku výpisu z bankovního účtu, můžete disponovat statusem neověřeného uživatele, který podléhá dennímu limitu směny ve výši 25 000Kč. Takže pokud to zkusíte a nemáte nic proti, určitě využijte status ověřeného klienta, který pobírá značné výhody. A které to jsou?

Předně můžete obchodovat ve velmi nadstandardních limitech. A dále to jsou způsoby, kterými můžete přivést a zase odčerpat prostředky ze svého účtu. Snad ani nemusíme zmiňovat, že účet si můžete dobít převodem prostředků z bankovního účtu – klasická, ale někdy trnitá cesta (víkendy, státní svátky, podvečerní hodiny atd.). Dále si můžete převést prostředky okamžitě přes platební kartu, anebo využít platbu přes platební bránu vybraných bank. To vás sice něco stojí, ale prostředky připravené ke směně máte na BB účtu okamžitě.

Naprostou třešničkou na dortu s vlastní velkou peckou je možnost vložit nebo vybrat peníze v hotovosti přes Bitcoinmaty, tedy bitcoinové ATM umístěné většinou ve velkých obchodních domech s dostatečně dlouhou otevírací dobou, abyste nepřišli o denní obědové menu. Vybrat nebo vložit můžete jednorázově až 100 000 , a to bez poplatků.

Komu se BitcoinBanking hodí? Jak už bylo řečeno, primárně je určen pro uživatele, ať už pokročilejší nebo úplné začátečníky, kteří nechtějí mít s obchodováním žádné starosti, nebaví je bezpečnostní opatření kolem peněženek a privátních klíčů, obávají se ztráty přístupových údajů, nechtějí čekat na dlouhé převody peněz na burzu a z burzy, popřípadě je pro ně takové obchodování nesrozumitelné. S tím, co BitcoinBanking umí, se ale účet může hodit i těm, kteří své virtuální bohatství zásadně a zarytě obhospodařují sami. Jednak je možné okamžitě dobít prostředky, a to i v hotovosti, na svůj účet a začít obchodovat ve vysokých částkách a opačně: jiná možnost, jak se snadno a rychle dostat k hotovosti prodejem Bitcoinu v těchto limitech prostě není.

Martin Stránský

founder & CEO firmy world BTC business, SE

Investor, inovátor a bitcoinový nadšenec založil WBTCB před 5 lety s jasnou vizí - zpopularizovat kryptoměnu a přesvědčit konzervativní investory o zahrnutí Bitcoinu do svého portfolia. Tuto cestu navíc rozšiřuje o jedinečné způsoby směny, z nichž některé doposud nemají na evropském trhu konkurenci. Sám považuje Bitcoin především jako investiční příležitost než jako běžné platidlo.



WBTCB

World BTC business, SE (WBTCB) je bitcoinový dům s nejširší platformou směny Bitcoinu na trhu fungující od roku 2014. Kromě klasické směny přes bankovní účet nabízí okamžité hotovostní řešení nákupu a prodeje přes partnerskou síť prodejen GECO a vlastní síť speciálních Bitcoinmatů. Umožňuje také velmi jednoduše držet a směňovat Bitcoiny v osobním účtu BitcoinBanking anebo v rámci Neo účtu od Expobank CZ, a.s.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688