TNBiz (TN.cz)
21.01.2019 09:31:01

Počasí: Česko zasáhnou mrazy. Teploty klesnou až na -13 °C

V příštích dnech nás čekají pořádné mrazy. A nebude tomu jinak ani o víkendu, takže výlety do hor budou spíše pro otrlé. Meteorologové vydali předběžné varování především na úterý 22. ledna, kdy by měly během noci teploty klesnout pod -12 °C.

Mrazivého počasí se jen tak nezbavíme. Vydržet má až do začátku února, kdy by se mělo trochu oteplit. K mrazům se také v týdnu přidají i sněhové přeháňky a mrznoucí mlhy.

Počasí v týdnu 

V pondělí bude jasno až polojasno, místy slabé sněžení. Na horách a na severovýchodě ojediněle mrznoucí mlhy. Denní teploty -4 až 0 °C, nejnižší noční teploty -5 až -10 °C.

 

Úterý bude jasné až polojasné, ojediněle mrznoucí mlhy. Nejnižší noční teploty -6 až -10 °C, na severu Moravy a ve Slezsku až -13 °C. Přes den se pak budou teploty pohybovat od -4 do 0 °C. 

Pro sever Moravy vydal ČHMÚ varování na smogovou situaci

I ve středu se dočkáme zpočátku jasné oblohy, zataženo bude místy jen na jihozápadě. Během dne začnou od jihovýchodu přibývat sněhové přeháňky a postupně bude většinou zataženo. Nejnižší noční teploty -6 až -10°C, nejvyšší denní -4 až 0 °C. 

Sníh i zatažená obloha bude i ve čtvrtek. Nejnižší noční teploty -3 až -7 °C, při sněhové pokrývce kolem -9 °C. Nejvyšší denní teploty -4 až 0 °C. Podobné podmínky očekávejte i v pátek, kdy noční teploty klesnou až na -8 °C, při sněhové pokrývce na -11 °C. Nejvyšší denní teploty -5 °C až -1 °C. Místy se dočkáme i sněhových přeháněk.

 Počasí o víkendu

Od soboty do pondělí bude podle ČHMÚ oblačno až zataženo, místy přechodně až polojasno. Nejnižší noční teploty -3 až -8 °C, nejvyšší denní -3 až 2 °C.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty