Rychlené cibuloviny: barevná radost pro každého

Pozitivní jarní atmosféra - rychlené cibuloviny Již od ledna je můžete dát ven: rychlené cibuloviny! Těmito barevnými paprsky štěstí trochu předběhněte jaro. Dejte si je na zahradu, na balkón nebo na terasu. 

Pozitivní jarní atmosféra

Rychlené cibuloviny, jako tulipány, hyacinty a narcisy, jsou velmi sezónní produkty, které vám poskytnou přesně to, co potřebujete k pozitivní jarní atmosféře. To ale není všechno: mají také moc působit na naše smysly. Když vidíme jejich veselé barvy a cítíme jejich svěží květinovou vůni, máme hned lepší náladu a o důvod k úsměvu navíc.

Hezký malý trik

Věděli jste, že tyto rychlené cibuloviny byly do květu přivedeny trikem? Nejdříve se jim dostane speciálního ošetření. Poté pěstitelé cibulky umístí do květináčů nebo jiných nádob naplněných kompostem. Díky svým bohatým znalostem (a množství lásky a péče) je pěstitelé přesvědčí, že už je tu jaro. Díky tomu si můžete tyto krásné květiny užívat už v lednu. Radujte se z jara již nyní!

Péče

Pokud si chcete tyto krásné rychlené cibuloviny užívat ještě déle, zkuste následující tipy na péči.

  • Umístěte rychlené cibuloviny na zahradu nebo na balkón/terasu, kde budou mít dostatek slunečního světla. Ohledně místa buďte vybíraví: kde vám budou dělat radost i jen letmým pohledem?
  • Chcete-li vytvořit opravdu přitažlivou podívanou, umístěte rychlené cibuloviny do hezkého truhlíku nebo ozdobného květináče, ideálně s otvory na dně, aby mohla odtékat přebytečná voda.
  • Tyhle jarní roztleskávačky snesou i trochu mrazu, ale přijde-li dlouhé chladné období, je lepší je na nějakou dobu schovat do sklepa nebo do garáže.
  • A pokud právě moc neprší, dejte jim jednou až dvakrát týdně trochu vody.


Zdroj: www.iBulb.org



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Zahrada, nejlépe hodnocené fotografie



Články Zahrada