TNBiz (TN.cz)
07.01.2019 21:42:15

Mostečtí budou v létě bez koupání, jezero se otevře až v roce 2020

Termín otevření jezera Most pro veřejnost se musí posunout. Stavbaři totiž nestíhají dokončit práce v okolí vodní plochy, která vznikla zaplavením hnědouhelného lomu.

K jezeru, které je větší než Máchovo jezero, se lidé podívají až v létě roku 2020. Původní plán byl takový, že se místo pro veřejnost otevře už letos.

 

Jenže stavbařům prý komplikují práci ztížené geologické a hydrogeologické podmínky. Podloží bývalého hnědouhelného lomu je nestabilní a je tedy nutné průběžně provádět stabilizaci podkladových vrstev.

 

Z toho důvodu stavbaři nestíhají dokončit práce v termínu. V okolí vodní plochy se pracuje už od roku 2017. Rostou tu obslužné komunikace, chodníky a parkoviště. Řeší se také přívody elektřiny, vody, kanalizace, které jsou nezbytné pro využití této lokality.

 

 


V plánu jsou také nové pláže a plovoucí mola. Nebude chybět ani zázemí pro kotvení plavidel jak pro veřejnost, tak i pro městskou policii a vodní záchrannou službu.


Město Most společně se správcem území rozhodlo, že jako kompenzaci připraví pro veřejnost na léto letošního roku velký den otevřených dveří na jezeře Most. Lidé tak v létě uvidí, co se už na jezeře změnilo a jaké změny se do budoucna ještě chystají.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty