Radek Stolář
(Kurzy.cz)
Tiskové zprávy  |  03.01.2019 14:59:35

NN Investment Partners mění investiční strategie a názvy svých fondů NN (L) International Czech Equity a NN (L) International Czech Money Market pro rok 2019

NN Investment Partners mění od 1. ledna 2019 investiční strategie a názvy svých klíčových korunových fondů. Hlavním důvodem těchto změn je využití růstového potenciálu regionu střední a východní Evropy a nabídka investičního řešení i pro velmi konzervativní investory.

Fond NN (L) International Czech Equity upravuje svou investiční strategii s ohledem na vývoj akciových trhů regionu Střední Evropy. Fond nadále investuje na českém, polském, maďarském a rumunském akciovém trhu, přičemž nový benchmark reflektuje změnu tržní kapitalizace jednotlivých zemí. Změna názvu na NN (L) International Central European Equity (NN (L) International – Středoevropský akciový fond) lépe vystihuje jeho investiční strategii.

“Investiční strategie fondu koresponduje s vývojem struktury středoevropských trhů, kde již více než dvacet let naše společnost investuje rezervy domácích a zahraničních klientů. Věříme i nadále v ekonomický potenciál Střední Evropy, v její další postupné přibližování se k západní Evropě. Podíl českého akciového trhu mírně klesl ve prospěch ostatních zemí,” vysvětluje Jan D. Kabelka, generální ředitel NN Investment Partners C.R., s tím, že země střední a východní Evropy vykazují dobrý hospodářský růst, z čehož těží i jejich akciový trh.

Fond NN (L) International Czech Money Market se od Nového roku přejmenoval na NN (L) International Czech Short Term Bond (NN (L) International – Český fond krátkodobých dluhopisů). Fond v nabídce NN Investment Partners reprezentuje řešení pro zhodnocování krátkodobých korunových investic.

Fond krátkodobých dluhopisů je obecně využíván investory jako nejkonzervativnější část jejich portfolia. Touto změnou se zvýší potenciál výkonnosti fondu nad úroveň peněžního trhu při zachování nízkorizikového profilu,” dodal Kabelka. 

 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688