Patria (Patria Finance)
Akcie ve světě  |  31.12.2018 08:44:06

Trump: V jednáních s Čínou o obchodní dohodě bylo dosaženo velkého pokroku, trhy by měly reagovat pozitivně


V jednáních o obchodní dohodě mezi Spojenými státy a Čínou bylo dosaženo velkého pokroku. Na svém twitterovém účtu to napsal americký prezident Donald Trump. Uvedl rovněž, že měl "dlouhý a velmi dobrý rozhovor" s čínským prezidentem Si Ťin-pchingem. Podle čínské diplomacie jsou nyní vztahy obou zemí na novém výchozím bodu. Trhy by na zprávy o rýsující se dohodě měly reagovat příznivě, futures naznačují úvodní růst u britského indexu FTSE i francouzského CAC o 20-30 bodů.

"Dohoda se vyvíjí velmi dobře," napsal Trump. "Dosahujeme velkého pokroku," dodal. Pokud bude dohoda uzavřena, bude podle Trumpa "velmi komplexní" a bude pokrývat všechny sporné body.

Just had a long and very good call with President Xi of China. Deal is moving along very well. If made, it will be very comprehensive, covering all subjects, areas and points of dispute. Big progress being made!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) December 29, 2018

O telefonátu státníků informovala rovněž čínská média, podle nichž čínský prezident vyjádřil naději, že obě země budou usilovat o co nejrychlejší dosažení dohody, která by byla "vzájemně prospěšná a prospěšná pro svět".

Americké a čínské týmy nyní pracují na realizaci konsensu, na němž se státníci dohodli na summitu G20 v Argentině. Mluvčí čínského ministerstva zahraničí Lu Kchang uvedl, že vztahy Číny a USA jsou nyní "na historicky novém výchozím bodu" a že Washington a Peking by měly vzájemně respektovat svrchovanost, bezpečnost a rozvojové zájmy. "Obě strany by měly racionálně a objektivně pohlížet na strategické záměry partnera, měly by posílit strategickou komunikaci a podporovat vzájemnou důvěru, aby se zabránilo strategickým chybám," uvedl čínský mluvčí.

Čína a USA spolu po velkou část letošního roku vedly obchodní válku, která měla negativní dopad na finanční trhy. Země na sebe vzájemně uvalovaly cla, což narušilo výměnu zboží mezi dvěma největšími ekonomikami světa, napsala agentura Reuters.

Začátkem prosince se Washington a Peking na summitu skupiny zemí G20 domluvily na 90denním obchodním příměří s tím, že během této doby se budou snažit vyjednat obchodní dohodu a nebudou zavádět nová cla.

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie ve světě:

St   8:17  Wall Street má za sebou druhou rally v řadě ČSOB-Dealing (ČSOB-Dealing)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688