TNBiz (TN.cz)
Ze světa  |  28.12.2018 20:19:39

Trump ohrozil bezpečnost vojáků v Iráku. Odhalil jejich identitu

Prezident Spojených států Donald Trump zřejmě omylem vyzradil umístění i totožnost vojáků z elitních amerických námořních jednotek. Může tak ohrozit jejich bezpečnost. Na sociální síti totiž zveřejnil video ze své vánoční návštěvy na americké základně v iráckém Anbáru a jsou na něm vidět obličeje vojáků. Působení speciálních jednotek včetně identity jejich členů je přitom přísně tajné.

Emotivní video na oficiálním profilu prezidenta Spojených států obletělo celý svět - místo patriotismu a hrdosti, ale vzbudilo rozruch. Šéf Bílého domu si na něm podává ruku a fotí se s členy elitních amerických námořních jednotek. Mají patřit k týmu Seal Team Five. "Bylo nám s Melanií ctí navštívit naše úžasné vojsko na letecké základně Al Asad v Iráku. Bůh žehnej USA!" uvedl hrdě Trump.

Zatímco na oficiálních záběrech bývají tváře elitních vojáků zpravidla rozmazané, na videu prezidenta na sociální síti nebyly. To podle expertů může vážně ohrozit jejich bezpečnost.

Zveřejnění podobných informací v médiích může způsobit problém, a to v případě, že někdo z těchto armádních zaměstnanců bude zadržen nepřátelskou vládou nebo bude chycen teroristickou skupinou. Neutají tak svou identitu ani profesi.

Rozruch vzbudila i další informace a to o exprávníkovi Trumpa Michaelu Cohenovi. Americká média odhalila, že Cohen měl v Praze během americké prezidentské kampaně roku 2016 navázat kontakty s Kremlem. Cohen přitom tvrdí, že v Česku nikdy nebyl. O opaku prý ale svědčí přihlášení jeho mobilního telefonu do české mobilní sítě.

Informace o kontaktech Trumpova okolí s Ruskem hází na šéfa Bílého domu negativní světlo. Možná i proto není mezi Američany tak oblíben jako jeho předchůdce Barack Obama. Podle nedávného průzkumu Američané nejvíce vzhlíží k bývalému prezidentskému páru.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688