Patria (Patria Finance)
Investice  |  19.12.2018 16:11:23

Goldman Sachs předvídá rozvíjejícím se trhům lepší výkon


Goldman Sachs Asset Management v příštích měsících očekává na rozvíjejících se trzích zlepšení hospodářských podmínek, které by tak mohly představovat odrazový můstek pro hodnoty regionálních akcií a měn.

Během většiny roku 2018 byly měny rozvíjejících se trhů na pozadí silnějšího amerického dolaru pod tlakem. Dolar se proti košíku 6 hlavních měn letos obchodoval o 5 % výše.

Zatímco dolaru se za poslední rok dařilo, řekl pro CNBC globální vedoucí pro fixní příjem u Goldman Sachs, finanční trhy „mají to nejlepší za sebou“. „Pokud bychom měli zabrousit do příštího roku, tak hádám, že zejména mnoho měn rozvíjejících se trhů, mnohým z nichž se v roce 2018 značně nedařilo, zažije odraz,“ dále Andrew Wilson.

Ve zprávě z minulého týdne analytici Goldman Sachs Asset Management predikují aktivům z rozvíjejících se trhů jasně lepší výkon než na rozvinutých trzích s tím, jak se mění rovnováha globálního růstu. „V roce 2019 vidíme atraktivní potenciál výnosů na rozvíjejících se trzích, zejména na měnách a akciích, u kterých očekáváme, že je podpoří zlepšující se růst,“ uvedli analytici Goldman Sachs Asset Management ve svém investičním výhledu na příští rok. „Rozvíjející se trhy se obchodují s atraktivním 25procentním diskontem proti rozvinutým trhům, zatímco nabízejí potenciálně vyšší očekávaný růst zisků,“ dodali.

Účastníci trhu se čím dál více bojí možného hospodářského zpomalení, což podpořil globální pokles akcií před dvoudenním zasedáním amerického Fedu, posledního v letošním roce. Čeká se, že americká centrální banka přistoupí ke čtvrtému navýšení sazeb v roce 2018, navzdory kupícím se spekulacím, že by Fed mohl kvůli známkám hospodářských turbulencí v největší světové ekonomice zastavit cyklus utahování.

V pondělí prezident Donald Trump a jeho hlavní obchodní poradce Peter Navarro kritizovali Fed kvůli utahování měnové politiky. Ukázalo se, že komentáře rozpoutaly u investorů obavy z dlouho očekávaného zasedání centrální banky.

„Ceny aktiv a tržní očekávání se usadily podstatně níže oproti loňskému roku, nabízejí tak lepší obchodní příležitost a vytváří potenciál pro pozitivní překvapení.“ Goldman Sachs varovali, že „největší hrozbou“ pro jejich investiční výhled na příští rok je hospodářský výkon Číny v příštích měsících. „Naše předpověď 6,2procentního růstu na rok 2019 značí nejpomalejší tempo růstu Číny od začátku devadesátých let,“ uvedli analytici tento měsíc.

„Ale myslíme si, že období nejintenzivnějšího zpomalování růstu je už za námi, což znamená, že je tu v dohledné době méně tlaku na zbytek rozvíjejících se zemí, aby to vyvážily.“

Zdroj: CNBC

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688