TNBiz (TN.cz)
19.12.2018 13:29:55

Počasí: Česko na západě sevře ledovka, varuje ČHMÚ

Meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) vydali ve středu před polednem výstrahu před ledovkou, která odpoledne zasáhne část území. Varování platí pro západní Čechy, pro celý Karlovarský kraj, část Plzeňského a část Ústeckého kraje.

"Z Německa do Čech postupuje okludující frontální systém. V západních částech Čech se dnes odpoledne a večer očekávají místy mrznoucí srážky s tvorbou slabé ledovky," varují meteorologové z ČHMÚ.

 

Výstraha nízkého stupně nebezpečí platí pro celý Karlovarský kraj, pro okresy Domažlice, Plzeň-Jih, Plzeň-Sever a Tachov v Plzeňském kraji a pro okresy Chomutov, Louny a Most v Ústeckém kraji a to do půlnoci.

 

"Lokálně se očekává tvorba ledovky. Komunikace budou místy kluzké, řidiči a chodci by měli věnovat zvýšenou pozornost místním podmínkám," radí meteorologové.

 

 

 

V příštích dnech ale počítají s oteplením. V pátek už teploty místy dosáhnou až na 8 °C, v sobotu by v Čechách mohly ojediněle stoupat až na 10 °C. V neděli se budou teploty pohybovat v rozmezí od 5 do 9 °C a na Štědrý den by opět mohly překonat i 10° hranici.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty