TNBiz (TN.cz)
11.12.2018 11:40:16

Extrémní počasí ve světě: V Itálii blesky, v Argentině kroupy

V pondělí zasáhla silná bouře město Santa Rosa v Argentině. Déšť, který zaplavil ulice měst, byl doprovázen krupobitím. Z nebe padaly kroupy o velikosti pingpongových míčků. Počasí trápilo také Itálii, kde bylo během dvanácti hodin zaznamenáno 18 tisíc blesků a několik vodních smrští.

Od pondělních odpoledních hodin se potýkalo argentinské město Santa Rosa se silnou bouří. Podle Národní meteorologické služby začalo pršet kolem půl šesté odpoledne a přestalo až v devět hodin ráno. Intenzivní deště zaplavily ulice města a byly doprovázeny krupobitím.

Na některých místech padaly kroupy až o velikosti pingpongového míčku. Domácnosti byly také několik hodin bez proudu.

 

 

Krupobití řádilo také ve městě Sakaka, v Saudské Arabii.

 

 

Bouře také dělala problémy ve střední a jižní Itálii. Meteorologové zaznamenali během 12 hodin až 18 tisíc blesků. Bouře byla doprovázena větrnou smrští. Kromě deště se potýká jižní Itálie i se sněhem, a to ve městě Puglia.

Sníh si užívají i v severovýchodní Francii, kde napadly dva metry sněhu. Teploty se zde pohybovaly kolem -14°C. Sněhovou vánici zažilo také město Grabenstetten v Německu nebo město Zürs v Rakousku.

 

 

Sněhová bouře také udeřila v USA. Během ní zemřeli už tři lidé a bez proudu je stále tisíce domácností.

V Rusku si zase užívají pořádné mrazy. Například v největším ruském regionu Jakutsko v pondělí ráno bylo naměřeno okolo -40 °C. I přesto lidé vyjeli svými auty na namrzlé silnice. Velmi nízké teploty mají vydržet celý týden. Oproti tomu například v Moskvě se teploty pohybují kolem -1 °C.

 

Ani takové počasí ale nebrání otužilcům v koupání ;-)

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty