TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  07.12.2018 13:57:42

Bradáčová vstoupila do kauzy Čapího hnízda. Zadala kontrolu žalobce Šarocha


Vrchní státní zastupitelství iniciuje kontrolu žalobce Jaroslava Šarocha, který vede vyšetřování údajných podvodů v kauze Čapí hnízdo. Šaroch v minulých dnech požádal švýcarské úřady o přezkoumání zdravotního stavu Andreje Babiše mladšího. Jeho obhajoby se kvůli údajnému střetu zájmů vzdal právník, který donedávna zastupoval velkou část členů premiérovy rodiny.

Vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová chce nechat zkontrolovat žalobce, který vyšetřuje Babišovu kauzu Čapí hnízdo. Takzvaný vnitřní dohled iniciovalo Vrchní státní zastupitelství v Praze. "Vrchní státní zastupitelství v Praze iniciovalo v měsíci říjnu tohoto roku provedení vnitřního dohledu, který byl vykonán městským státním zástupcem," uvedl Mojmír Frček z Vrchního státního zastupitelství.

 

Důvody, průběh vyšetřování ani jeho případné závěry nechce Bradáčová ani nikdo ze zastupitelství komentovat. Vnitřní dohled byl však nařízen ještě před vypuknutí kauzy údajného zavlečení Babišova syna na Krym.

 

Městský státní zástupce v Praze kontroloval práci žalobce Jaroslava Šarocha, který vyšetřování premiérovy kauzy vede. Šaroch nechal nedávno podle zjištění deníku Právo požádal švýcarské úřady o přezkoumání zdravotního stavu Andreje Babiše mladšího.


Znalci z oboru psychiatrie by měli určit, zda je zdravotní stav syna premiéra natolik závažný, že nebude schopen se účastnit vyšetřování a být tak dále mezi obviněnými. Podle svého otce, premiéra Andreje Babiše trpí schizofrenií. Dosud jediná zpráva, kterou má policie k dispozici, pochází od lékařky Dity Protopopové, jejíhož manžela Babiš mladší osočil ze svého únosu na Krym.

 

 

 

V minulých dnech se brněnský advokát Michael Bartončík podle deníku Právo vzdal obhajoby premiérova syna. Nejspíše kvůli možnému střetu zájmů. Bartončík v případu údajného padesátimilionového dotačního podvodu zastupoval premiéra Andreje Babiše, jeho manželku, dceru Adrianu a donedávna i jeho syna.

 

V momentě, kdy Andrej Babiš mladší přišel s tvrzením, že byl nedobrovolně zavlečen na Krym, Bartončík by se mohl dostat do střetu dvou případů.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688