TNBiz (TN.cz)
05.12.2018 13:36:23

Další výstraha před ledovkou. Klouzat to bude v celém Česku

Česko ve čtvrtek znovu sevře ledovka, tvořit se bude v celé republice. V Čechách od rána až do odpoledne, na Moravě a ve Slezsku až do pátečního rána. Před ledovkou varuje Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Meteorologové vydali sérii výstrah před ledovkou, platí varování před nízkým stupněm nebezpečí. Od čtvrtečních dvou hodin ráno do 13. hodiny se může ledovka tvořit v Praze, Středočeském, Karlovarském, Plzeňském, Jihočeském, Ústeckém a části Libereckého kraje (Česká Lípa, Liberec).

Poté bude mráz a s ním i riziko ledovky postupovat na východ. Od čtvrtečních devíti hodin do páteční jedné ráno platí výstraha pro Pardubický a Královéhradecký kraj, Vysočinu a část Libereckého kraje (Semily, Jablonec nad Nisou).

Až do pátečních deseti dopoledne musí řidiči počítat s ledovkou v polovině Jihomoravského kraje, konkrétně v okresech Blansko, Brno-město, Brno-venkov a Znojmo. Právě od noci na pátek bude mrznoucí déšť postupovat na východ.

Od čtvrtečního odpoledne do pátečního rána se pak bude tvořit ledovka ve zbytku Jihomoravského (Vyškov, Břeclav, Hodonín), celém Zlínském, části Olomouckého (Olomouc, Prostějov, Přerov, Šumperk) a Moravskoslezského kraje (Bruntál, Nový Jičín, Opava).

"Komunikace budou místy kluzké, řidiči a chodci by měli věnovat zvýšenou pozornost místním podmínkám," doporučuje ČHMÚ. Měli byste také sledovat dopravní zpravodajství. Před ledovkou nebo náledím v Česku meteorologové varují už šestý den po sobě.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty