S výsledkem vyjednávání jsem spokojena a doufám, že stejně spokojeni budou i provozní zaměstnanci. Právě jich – pokladních, prodavačů, pekařů či skladníků – se týká největší nárůst mezd. Věříme, že tato podoba vyjednávání bude pokračovat i v dalším období,“ říká prezidentka Unie zaměstnanců obchodu, logistiky a služeb Renáta Burianová.  

Albert patří mezi největší soukromé zaměstnavateleČeské republice. Ve více než třech stovkách supermarketů a hypermarketů pracuje na různé pracovní úvazky přibližně 17 tisíc lidí.

„25 měsíců a 49,5 procenta – tato dvě čísla jasně říkají, že to se zvyšováním spokojenosti našich kolegů v prodejnách myslíme velmi vážně a do oblasti mezd investujeme stamilionové částky. Také díky tomu jsme v uplynulých dvou letech snížili fluktuaci o polovinu a výrazně zvedli spokojenost, kterou měříme v pravidelných průzkumech. Chtěl bych týmům v prodejnách poděkovat za skvělou práci. Věřím, že další navýšení mezd pro ně bude příjemnou zprávou a motivací zároveň,“ říká personální ředitel společnosti Albert Česká republika Ctirad Nedbálek.

Péče o zaměstnance obchodů Albert zahrnuje také benefity. Jedná se například o kvartální patnáctiprocentní slevu na velký rodinný nákup v obchodech Albert, finanční příspěvky na dopravu či penzijní pojištění, stravenky nebo rekondiční volno. K dobré pracovní atmosféře a komunikaci v týmech aktivně přispívají i dalšími programy, například kampaň na podporu zdravého životního stylu a stravování zaměstnanců.