Patria (Patria Finance)
Akcie ve světě  |  30.11.2018 06:44:04

Stanou se čínské automobilky lídry trhu?

V polovině srpna jsem psal o výrobci elektromobilů BYD. Ten se svými elektrickými automobily nechlubí tolik jako Tesla, ale prostě je vyrábí. To aktuálně potvrzuje představení dvou modelů. Za zmínku také stojí, že akcie této automobilky se od začátku srpna posunuly o více jak 35 % výše.

Elektromobil Yuan EV500 nahradí stávající verzi EV360, která nabízela dojezd až 360 km. A jak již název napovídá, nový model bude mít dojezd až 500 km na jedno nabití. Cena předchozího modelu začíná u 25 000 USD (před dotacemi) a na čínském trhu je o něj velký zájem. Během prvních pěti měsíců automobilka prodala přes 20 000 ks modelů EV360. Pro srovnání Tesla během stejného období od zahájení prodeje Modelu 3 nedokázala tolik aut ani vyrobit.

Druhým modelem je nový Tang EV600 s baterií o kapacitě 82,8 kWh, díky které elektromobil nabídne dojezd až 600 km. Zrychlení z 0 na 100 km/h je 4,4 sekundy a model bude možné zvolit i v sedmimístné variantě. Nejzajímavější na tomto autě je asi cenovka, která má začínat u 40 000 USD před dotacemi. Nejlevnější varianta Tesla Model X v USA začíná s cenou 84 000 USD.

Čína se staví jako lídr elektrifikace dopravy. Rozvoji v tomto směru napomáhá poměrně přísná legislativa a dotace. Můžeme se ptát, zda to tato země se snahou o přechod na elektrické dopravní prostředky až moc nepřehání a zda se zanedlouho nezačnou hromadit neprodaná auta. Reálně to však nemusí být problém pro samotné čínské automobilky, ale spíše pro ty zahraniční v čele s Evropou. Ta začíná legislativně omezovat vjezd spalovacích aut do měst, ale čínské elektromobily zatím na těchto trzích chybí.

Zdroj: Nikkei

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

30.11. 07:39  ano (PetrK)
30.11. 07:36  ne (ASD)





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688