TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  28.11.2018 10:46:16

Ťok: Peníze jsem nikdy neskrýval. Exmanželka mluví o "odklonu"


Bývalá manželka ministra dopravy Dana Ťoka svého exmanžela podezírá, že před ní odklonil několik milionů korun, aby se o ně při rozvodu nemusel dělit. Ministr dopravy to nejprve odmítal komentovat, v úterý se k obvinění své bývalé ženy pro televizi Nova vyjádřil.

Ťokovi byli manželé pouhé dva roky, děti žádné neměli. Přesto se o majetek tahají dodnes. "Se svou bývalou ženou jsem rozvedený od roku 2012 a žili jsme spolu dva roky v bezdětném manželství. Soud dodnes řeší majetkové vypořádání tohoto vztahu," uvedl Dan Ťok.

 

Anna Ťoková po svém bývalém manželovi soudně vymáhá 15 milionů korun a navíc se před soudem vytasila s obviněním, že před ní současný ministr dopravy peníze odklonil. Například na účet svého bývalého zaměstnavatele - velké stavební firmy. Ta se k tomu včera vyjádřit odmítla, protože prý potřebovala informaci ověřit.

 

 

Společnosti Skanska se zatím nepodařilo zjistit, proč jim ministr dopravy posílal na účet pět milionů. "Za nás žádné oficiální stanovisko nemáme, obraťte se prosím na pana Ťoka, ten vám ho poskytne," řekla mluvčí Skansky Tereza Mitošinková.

 

Ministr dopravy veškerá obvinění své bývalé ženy v mailu odmítl. "Žádné peníze jsem nikdy neskrýval, po nějakou dobu jsem využíval nabídky lépe úročeného zaměstnaneckého účtu tak, jako jiní zaměstnanci firmy. Peníze tedy nikam nezmizely, soud rozhoduje o tom, jaká část z nich připadne mé bývalé ženě. Veškeré své majetkové poměry transparentně zveřejňuji podle zákona o střetu zájmů," napsal Ťok.

 

Podle veřejně dostupného majetkového přiznání Dan Ťok vlastní byt v Praze v hodnotě deseti milionů, nebytový prostor za půl milionu, má necelé čtyři miliony na účtech a nějaké investice v cenných papírech. Nesplacené půjčky žádné.

 

Soud o majetek exmanželů Ťokových pokračuje v únoru - a mezitím se soudkyně rozhodne, zda bude chtít nahlédnout i do výpisů z účtů ministra dopravy. "Nezlobte se, já se k tomu nebudu vyjadřovat," řekla Anna Ťoková.

 

Tahanice o majetek při rozvodech nejsou u politiků ničím neobvyklým. Nedávno například obvinila Petra Paroubková svého exmanžela, že mu na účet chodily nelegální miliony. Policie ale případ odložila.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688